Владо Мандић подигао споменик у Младићевом родном мјесту

10.06.2021. 18:58
1
ИЗВОР: kurir.rs

Хаг је опет, по ко зна који пут, доказао да је то суд само за Србе и српска касапница, али то су наши вјековни душмани и нисмо ништа друго ни могли очекивати. Али, њихове марионете и слуге Тадић и Ђилас, који су тада ухапсили и продали нашег генерала ће остати запамћени у историји као издајници! То им понижење и издају не смемо никад заборавити, овако је прослављени рукометни ас Владо Мандић реаговао на правоснажну пресуду доживотног затвора генералу Ратку Младићу.

Мандић, који је пре три године финансирао осликавање мурала с Младићевим ликом у месту Калиновик, казао је да "генерал одлази у вечност, као и војвода Мишић, Путник, Обилић и остали српски хероји."

-Поносан сам што сам Србин као и Ратко Младић, поносан сам што сам имао прилику да га упознам, поносан сам што ми је баш он огњиште и оца у Републици Српској чувао, поносан сам што смо из истог места, Калиновика, поносан сам што га толико мрзе душмани и непријатељи српског рода. Генерале, хвала ти што си нас сачувао, хвала ти на нашој Републици Српској и хвала ти што си ме учинио поносним Србином. Хвала ти на свему - рекао је Мандић. Подсјетимо, Мандић, који такође потиче из Калиновика, финансирао је осликавање мурала с Младићевим ликом на зиду димензија три и по пута два метра. Споменик, који је израдио уметник из Требиња, ограђен је, покривен рефлекторима и камерама. Мурал је заштићен и непробојним стаклом, како не би био уништен. На питање зашто је финансирао мурал, Мандић је тада навео да је то урадио како би се одужио генералу Младићу, кога сматра српским херојем.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Mile 11.06.2021. 17:46
  E i pretrg'o se.
Повезане вијести
Бранко Лукић: Одбрана покреће обимну истрагу и скупља нове чињенице
У Добром Пољу код Калиновика служен парастос за борце славне Гатачке бригаде
Шеховац: Пресуда је доказ да је ријеч о политичком суду
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Сокоца
  22h 25m
  0
 • Крађа у Источној Илиџи
  22h 29m
  0
 • Крађа на Јахорини
  22h 35m
  0
 • Радуловићева: Коме се не свиђа власт нека напусти земљу
  15h 9m
  0
 • У пожару смртно страдала жена
  17h 30m
  0