Влада наредила распоређивање оклопних возила

30.06.2023. 21:29
1
ИЗВОР: srna.rs

Француска Влада је, због масовних нереда и насиља у земљи, наредила распоређивање оклопних возила жандармерије, као и отказивање свих већих догађаја, јавила је мрежа БФМТВ.

Француски премијер Елизабет Борн наложила је распоређивање четири возила "кентаур", као и 14 возила ВБРГ.

БФМТВ је јавила да је због нереда данас у Паризу приведено 150 људи.

Француски предсједник Емануел Макрон рекао је на састанку владе да Министарство унутрашњих послова користи додатна средства за контролу масе. Он је додао да полиција дјелује брзо и примјерено како би управљала ситуацијом.

Министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је да је ноћас приведено 667 демонстраната. Он је затражио да власти Париза уведу забрану продаје и превоза ватромета, канистера горива и других хемикалија и запаљивих супстанци од 21.00 по локалном времену.

Дарманин је додао да ће наредних неколико часова бити одлучујући и похвалио локалне власти, ватрогасце и полицију за спремност да дјелују у складу са законом и професионалном етиком, као и за храброст и професионализам.

Министар саобраћаја Клемон Боне рекао је да је запаљено 20 аутобуса у региону Ил-де-Франсе јужно од Париза, укључујући 12 који су потпуно спаљени у округу Обервил.

Лист "Паризијен" објавио је да широм Француске синоћ изазвано више од 3.800 пожара. Стотине јавних зграда и готово 2.000 аутомобила оштећено је у вандализму. Према подацима власти, међу демонстрантима има и дјеце од 12 година.

Распоређено је око 40.000 полицајаца, више од 200 је повријеђено, а ноћас је приведено 875 људи.

Демонстранти пљачкају супермаркете, луксузне продавнице, а проваљено је и у продавницу "Најки" у тржном центру у Паризу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 30.06.2023. 22:24
    Najke su uvije bile na cjeni. Ovo nisu demonstranti nego lopovi i kriminalci koriste nerede da bi pljačkali prodavnice i uništavali imovinu. Staće njima Francuska policija u kraj, ima da robijaju za pljačku i nasilje.
Повезане вијести
Колико је Србе коштало пријатељство са Француском и савезничка помоћ у Великом рату Колико је Србе коштало пријатељство са Француском и савезничка помоћ у Великом рату
Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској! Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској!
Никад већа излазност бирача на изборе у Француској Никад већа излазност бирача на изборе у Француској
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0