Влада Републике Српске усвојила закључак о обиљежавању Дана српског јединства

10.09.2020. 14:25
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Републике Српске усвојила је данас закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи и јединице локалне самоуправе биће у обавези да обиљеже овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Српске, речено је новинарима након сједнице Владе.

Републички протокол и Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица у обавези су да организују обиљежавање овог дана.

Руководства Српске и Србије договорила су на састанку крајем августа у Београду обиљежавање заједничког празника Српске и Србије - 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    22h 34m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    22h 14m
    1
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    23h 31m
    0
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    20h 23m
    4
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    17h 26m
    2