Влада Српске одобрила оснивање Средње школе унутрашњих послова

30.03.2023. 14:58
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о оснивању Јавне установе Средње школе унутрашњих послова, а упис ученика ће бити већ од наредне школске године.

Како је саопштено из Владе Српске, разлози за оснивање наведене школе су дугорочно рјешење питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставак традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавање наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

– Претходно је Комисија за утврђивање испуњености услова за оснивање Средње школе унутрашњих послова Министарства просвјете и културе Републике Српске утврдила да су испуњени услови за оснивање школе с обзиром да постоји потреба за школовањем у занимању полицајац – техничар за полицијске послове, да су обезбјеђена средства за оснивање и рад школе, простор, опрема и наставна средства у складу са педагошким стандардима и нормативима, потребан број наставника и стручних сарадника, обезбјеђени услови за обављање практичне наставе, фискултурна сала и најмање једно игралиште на отвореном – наводи се у саопштењу.

Упис ученика у школску 2023/24. годину у Средњу школу унутрашњих послова биће дефинисан конкурсом које ће расписати сама установа.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 30.03.2023. 23:07
    Nigdje ne piše u tekstu gdje će ta buduća srednja škola biti locirana, tj. sjedište. Ostaje da se nagađa da će to biti Banja Luka.
Повезане вијести
Већи праг за занатлије или скупље услуге Већи праг за занатлије или скупље услуге
Почела исплата пензија Почела исплата пензија
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 22m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 5m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 57m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 50m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    19h 51m
    0