Владан Симић из Вишеграда попео се на највиши врх Свете Горе

31.08.2023. 21:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Владан Симић из Вишеграда, члан Удружења ампутираца из Источног Сарајева, попео се на највиши врх Свете Горе – Атос на надморској висини од 2.033 метра.

Симић је рекао Срни да се на Атос попело девет ампутираца, од којих седам без једне ноге, један без обје ноге и један без руке.

- Ово је за мене био велики духовни подухват у којем сам, уз помоћ Бога, успио - навео је Симић и додао да је ово други пут да иде на Свету Гору и у манастир Хиландар.

Према његовим ријечима, ходочашће на Свету Гору трајало је седам дана, од 22. до 28. августа, те су током седмодневног путовања посјетили бројне манастире у Србији и Грчкој.

У част погинулим борцима Војске Републике Српске, ампутирци из Источног Сарајева већ десету годину организују ходочашће на Свету Гору.

Подршку реализацији ходочашћа на Свету Гору пружили су Влада Републике Српске, град Источно Сарајево, општине Источна Илиџа, Пале, Трново, Вишеград, Рехабилитациони центар „Вилина Влас“ Вишеград, као и многобројни грађани и привредни субјекти са подручја Источног Сарајева, из Фоче, Калиновика и Вишеграда.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 22m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 37m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 55m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 30m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 39m
    0