Влади Српске хотел на Јахорини важнији од судија, ревизора и студената

11.03.2021. 17:18
1
ИЗВОР: capital.ba

Издвајање средстава за Уставни суд, Главну службу за ревизију јавног сектора и Студентски центар Пале, Влада Републике Српске искористила је да, у пакету са њима, повећа износ милионских улагања у државни хотел “Рајска долина” на Јахорини у овој години, открива Капитал.

Наиме, Влада је прије неколико дана измјенила Одлуку о одређивању приоритетних пројеката из Програма јавних инвестиција РС за финансирање из Буџета у 2021. години.

Поред раније одобреног новца за хотел “Рајска долина” и за Српско-руски храм, о чему је Капитал писао, Влада је сада увећала средства за хотел те додала друге пројекте за које је одлучила да су приоритетни у вријеме пандемије вируса корона.

Тако ће се у хотел “Рајска долина” на Јахорини, за сада, ове године „слити“ седам милиона марака из Буџета, чиме ће улагања пореских обвезника у тај хотел достићи 17 милиона марака. Подсјећамо, првобитно је било планирано издвајање од 2,4 милиона КМ у овој години.

Поред тога, Влада је одлучила да за изградњу зграде Уставног суда РС  издвоји три милиона марака. Раније смо објавили да је Уставни суд званично прихватио понуду фирме „Интегра инжењеринг” да им за 5,6 милиона КМ изгради нову зграде у Бањалуци. Дио трошкова је плаћен тек у прошлој години након вишегодишњих захтјева, обећања и чекања да та важна институција Српске почне са рјешавањем св0г смјештаја. Градња зграде за судије у почетној је фази у центру Бањалуке, у близини Централне банке, а преко пута ИРБ-а и хотела “Босна”.

Влада је новац из Буџета намијенила и за опремање нове зграде Главне службе за ревизију јавног сектора Српске што би требало да кошта 996 хиљада марака.

На листу приоритета је додато и обезбјеђење капацитета за потребе Студентског центра Пале и за те намјене из Буџета издвојиће се 700 хиљада КМ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ekonomista turizmolog 11.03.2021. 20:37
    1. Prije dvije godine OC Jahorina je prodao svoj hotel Bistrica, pravdajući da je nerentabilan , iako lično mislim da je to bio samo izgovor a u pitanju su interesi. Većinski vlasnik OC Jahorina je država pa sad sam u jednoj totalnoj dilemi. Kako sad da im hotelijerstvo postaje odjednom rentabilno i da ulažu u hotel Rajska Dolina ? 2. pitanje je visina investicije , koja se realno ne može vratiti. Pa se postavlja pitanje koja je tu logika. 3. pitanje je - Šta će državi hoteli kad su rijetke zemlje koje to imaju 4. pitanje - Objavili da su skoro sva društvena preduzeća u gubitku . Da možda misle da su konobari sveci, pa će jedino oni da rade pošteno?
    5. Da li misle da nikad niko neće pitati za BAT, za plaćanje., za Solište, za investicije ? .
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 54m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 29m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 55m
    0