Vladi Srpske hotel na Jahorini važniji od sudija, revizora i studenata

11.03.2021. 17:18
1
IZVOR: capital.ba

Izdvajanje sredstava za Ustavni sud, Glavnu službu za reviziju javnog sektora i Studentski centar Pale, Vlada Republike Srpske iskoristila je da, u paketu sa njima, poveća iznos milionskih ulaganja u državni hotel “Rajska dolina” na Jahorini u ovoj godini, otkriva Kapital.

Naime, Vlada je prije nekoliko dana izmjenila Odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz Budžeta u 2021. godini.

Pored ranije odobrenog novca za hotel “Rajska dolina” i za Srpsko-ruski hram, o čemu je Kapital pisao, Vlada je sada uvećala sredstva za hotel te dodala druge projekte za koje je odlučila da su prioritetni u vrijeme pandemije virusa korona.

Tako će se u hotel “Rajska dolina” na Jahorini, za sada, ove godine „sliti“ sedam miliona maraka iz Budžeta, čime će ulaganja poreskih obveznika u taj hotel dostići 17 miliona maraka. Podsjećamo, prvobitno je bilo planirano izdvajanje od 2,4 miliona KM u ovoj godini.

Pored toga, Vlada je odlučila da za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS  izdvoji tri miliona maraka. Ranije smo objavili da je Ustavni sud zvanično prihvatio ponudu firme „Integra inženjering” da im za 5,6 miliona KM izgradi novu zgrade u Banjaluci. Dio troškova je plaćen tek u prošloj godini nakon višegodišnjih zahtjeva, obećanja i čekanja da ta važna institucija Srpske počne sa rješavanjem sv0g smještaja. Gradnja zgrade za sudije u početnoj je fazi u centru Banjaluke, u blizini Centralne banke, a preko puta IRB-a i hotela “Bosna”.

Vlada je novac iz Budžeta namijenila i za opremanje nove zgrade Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske što bi trebalo da košta 996 hiljada maraka.

Na listu prioriteta je dodato i obezbjeđenje kapaciteta za potrebe Studentskog centra Pale i za te namjene iz Budžeta izdvojiće se 700 hiljada KM.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ekonomista turizmolog 11.03.2021. 20:37
    1. Prije dvije godine OC Jahorina je prodao svoj hotel Bistrica, pravdajući da je nerentabilan , iako lično mislim da je to bio samo izgovor a u pitanju su interesi. Većinski vlasnik OC Jahorina je država pa sad sam u jednoj totalnoj dilemi. Kako sad da im hotelijerstvo postaje odjednom rentabilno i da ulažu u hotel Rajska Dolina ? 2. pitanje je visina investicije , koja se realno ne može vratiti. Pa se postavlja pitanje koja je tu logika. 3. pitanje je - Šta će državi hoteli kad su rijetke zemlje koje to imaju 4. pitanje - Objavili da su skoro sva društvena preduzeća u gubitku . Da možda misle da su konobari sveci, pa će jedino oni da rade pošteno?
    5. Da li misle da nikad niko neće pitati za BAT, za plaćanje., za Solište, za investicije ? .
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    21h 54m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    11h 7m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    10h 38m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    11h 1m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    6h 54m
    0