Владика Димитрије: Не дајмо срце среброљубљу, него Богу и ближњима

09.04.2023. 15:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије поручио је данас у Билећи да живот треба посветити Богу и ближњима, а не среброљубљу, које је коријен свакога зла.

- Не дајемо срце новцу и парама пролазним и среброљубљу, него служимо Богу и ближњима читавог живота и то ће се чудесно умножити и све ће нам тако у животу бити благословено и освијетљено, и породица и супружници и дјеца - истакао је владика Димитрије у бесједи након Свете архијерејске литургије коју је на празник Уласка Исуса Христа у Јерусалим - Цвијети служио у Храму Светог Саве у Билећи.

Према његовим ријечима, у томе не треба штедјети труд, а нарочито не у искреном поучавању дјеце, како својим дјелом, тако и ријечима, што ће кад, тад уродити плодом.

Владика Димитрије је нагласио да сви треба да се труде да живе праведно, у љубави и у миру.

- Хришћанин треба да се радује и да ту радост дијели са другима, а не да буде помрачен - рекао је епископ Димитрије, истакавши да људи треба да буду благи, предусретљиви и отворени према ближњима, а не без наде и да анксиозно страхују шта ће бити сутра.

Владика Димитрије је говорио о значају великог распона слободе људских бића, посебно да узрастају у врлини и у добром, наводећи као примјер светог Василија Острошког.

- Сваки пут кад одемо да му се поклонимо, осјетимо колика је то љубав и милост Божија и колико нас растерети тај човјек Божији, који прима и помаже свакоме ко му приђе, па чак и ако није Хришћанин - рекао је владика Димитрије.

Прослави празника Цвијети у билећком Саборном храму присуствовали су бројни вјерници и дјеца, која су посебно радосно дочекала празник, окитивши се врбовим гранчицама.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Данас празник Цвијети Данас празник Цвијети
Сутра празник Цвијети Сутра празник Цвијети
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 50m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 34m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 19m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 1m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 20m
    0