Владика Григорије објаснио шта је важно поштовати током великог Васкршњег поста

28.03.2024. 21:50
4
ИЗВОР: srpskainfo.com

Владика Григорије преко свог Инстаграм налога често рјешава неке од наших највећих дилема везаних за вјеру. Овај пут се осврнуо на значење поста, поготово сада када је у току Васкршњи пост.

Није на одмет још једном да кажем како је уздржавање од мрсне хране, од јаке хране, тај аскетизам има јако добру димензију. И то већ сви знају. Али то ће бити само једна аскетска акција, тренинг, уколико не буде праћено духовним постом.

А духовни пост јесу дјела милосрђа, љубави, праштања, трпљења, сагледавања себе и свијета око себе на бољи начин. А то значи сагледавање својих гријехова, а не туђих, преноси Стил.

- Зато је тјелесни пост неодвојив од ових духовних елемената које сам набројао и које нисам набројао. Јако је важно да би пост био пост – он мора да буде и тјелесни и духовни, и умни истовремено – рекао је он.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Srboljub 30.03.2024. 10:56
  Što ste zabranili i sakrili stare komentare na članak onog koga je ovaj patriota poslao čehengićki, i još objavljujete članak kao da je novi. Sram vas bilo srpskih korijena jer ste svjesne sluge izdajnicima.
 • Generic placeholder image
  IMEI 29.03.2024. 14:11
  Hršćanstvo je religija koja se temelji na vjeri a ne ova korumpirana organizacija koju vode ljudi u smiješnim haljinama koji glume i pretvaraju se da su Božji agenti na zemlji.
 • Generic placeholder image
  Petar 29.03.2024. 02:00
  @Krle burazeru, vjerniče: spasi ga ti molitvama svojim. Bezbeli misliš da si kadar to učiniti.
 • Generic placeholder image
  Krle 28.03.2024. 22:06
  Pravo kredibilan vladika da govori o duhovnom i tjelesnom postu. Isti sve ono što propovijeda i govori ni sam lično ne upražnjava. Teški materijalista, namjestio se u Germaniji, a vinarija mu i hotel osta u Trebinju. Samo svpojom pojavom i djelovanjem sablazni prave hrišćane i odane vjernike. Neka mu je Bog na pomoći.
Повезане вијести
Данас празник Светог новомученика Вукашина Јасеновачког Данас празник Светог новомученика Вукашина Јасеновачког
Манастир Ћелије - чувар моштију Преподобног Јустина Ћелијског Манастир Ћелије - чувар моштију Преподобног Јустина Ћелијског
Неистинама покушавају дати легитимитет историјској инверзији Неистинама покушавају дати легитимитет историјској инверзији
Најчитаније
 • Слана бајадера
  15h 50m
  0
 • Злочин у Варварину
  15h 25m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  8h 27m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  7h 20m
  5
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  8h 41m
  0