Владика Григорије објаснио шта је важно поштовати током великог Васкршњег поста

28.03.2024. 21:50
4
ИЗВОР: srpskainfo.com

Владика Григорије преко свог Инстаграм налога често рјешава неке од наших највећих дилема везаних за вјеру. Овај пут се осврнуо на значење поста, поготово сада када је у току Васкршњи пост.

Није на одмет још једном да кажем како је уздржавање од мрсне хране, од јаке хране, тај аскетизам има јако добру димензију. И то већ сви знају. Али то ће бити само једна аскетска акција, тренинг, уколико не буде праћено духовним постом.

А духовни пост јесу дјела милосрђа, љубави, праштања, трпљења, сагледавања себе и свијета око себе на бољи начин. А то значи сагледавање својих гријехова, а не туђих, преноси Стил.

- Зато је тјелесни пост неодвојив од ових духовних елемената које сам набројао и које нисам набројао. Јако је важно да би пост био пост – он мора да буде и тјелесни и духовни, и умни истовремено – рекао је он.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Srboljub 30.03.2024. 10:56
    Što ste zabranili i sakrili stare komentare na članak onog koga je ovaj patriota poslao čehengićki, i još objavljujete članak kao da je novi. Sram vas bilo srpskih korijena jer ste svjesne sluge izdajnicima.
  • Generic placeholder image
    IMEI 29.03.2024. 14:11
    Hršćanstvo je religija koja se temelji na vjeri a ne ova korumpirana organizacija koju vode ljudi u smiješnim haljinama koji glume i pretvaraju se da su Božji agenti na zemlji.
  • Generic placeholder image
    Petar 29.03.2024. 02:00
    @Krle burazeru, vjerniče: spasi ga ti molitvama svojim. Bezbeli misliš da si kadar to učiniti.
  • Generic placeholder image
    Krle 28.03.2024. 22:06
    Pravo kredibilan vladika da govori o duhovnom i tjelesnom postu. Isti sve ono što propovijeda i govori ni sam lično ne upražnjava. Teški materijalista, namjestio se u Germaniji, a vinarija mu i hotel osta u Trebinju. Samo svpojom pojavom i djelovanjem sablazni prave hrišćane i odane vjernike. Neka mu je Bog na pomoći.
Повезане вијести
Данас Свети Прокопије Данас Свети Прокопије
Српска православна црква прославља Светог преподобног Сисоја Великог Српска православна црква прославља Светог преподобног Сисоја Великог
Владика Јоаникије: Свештеномученици дабробосански позивају на праштање (ФОТО) Владика Јоаникије: Свештеномученици дабробосански позивају на праштање (ФОТО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 52m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 51m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 27m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 48m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 31m
    9