Vladika Grigorije objasnio šta je važno poštovati tokom velikog Vaskršnjeg posta

28.03.2024. 21:50
4
IZVOR: srpskainfo.com

Vladika Grigorije preko svog Instagram naloga često rješava neke od naših najvećih dilema vezanih za vjeru. Ovaj put se osvrnuo na značenje posta, pogotovo sada kada je u toku Vaskršnji post.

Nije na odmet još jednom da kažem kako je uzdržavanje od mrsne hrane, od jake hrane, taj asketizam ima jako dobru dimenziju. I to već svi znaju. Ali to će biti samo jedna asketska akcija, trening, ukoliko ne bude praćeno duhovnim postom.

A duhovni post jesu djela milosrđa, ljubavi, praštanja, trpljenja, sagledavanja sebe i svijeta oko sebe na bolji način. A to znači sagledavanje svojih grijehova, a ne tuđih, prenosi Stil.

- Zato je tjelesni post neodvojiv od ovih duhovnih elemenata koje sam nabrojao i koje nisam nabrojao. Jako je važno da bi post bio post – on mora da bude i tjelesni i duhovni, i umni istovremeno – rekao je on.

Komentari 4
 • Generic placeholder image
  Srboljub 30.03.2024. 10:56
  Što ste zabranili i sakrili stare komentare na članak onog koga je ovaj patriota poslao čehengićki, i još objavljujete članak kao da je novi. Sram vas bilo srpskih korijena jer ste svjesne sluge izdajnicima.
 • Generic placeholder image
  IMEI 29.03.2024. 14:11
  Hršćanstvo je religija koja se temelji na vjeri a ne ova korumpirana organizacija koju vode ljudi u smiješnim haljinama koji glume i pretvaraju se da su Božji agenti na zemlji.
 • Generic placeholder image
  Petar 29.03.2024. 02:00
  @Krle burazeru, vjerniče: spasi ga ti molitvama svojim. Bezbeli misliš da si kadar to učiniti.
 • Generic placeholder image
  Krle 28.03.2024. 22:06
  Pravo kredibilan vladika da govori o duhovnom i tjelesnom postu. Isti sve ono što propovijeda i govori ni sam lično ne upražnjava. Teški materijalista, namjestio se u Germaniji, a vinarija mu i hotel osta u Trebinju. Samo svpojom pojavom i djelovanjem sablazni prave hrišćane i odane vjernike. Neka mu je Bog na pomoći.
Povezane vijesti
Manastir Ćelije - čuvar moštiju Prepodobnog Justina Ćelijskog Manastir Ćelije - čuvar moštiju Prepodobnog Justina Ćelijskog
Neistinama pokušavaju dati legitimitet istorijskoj inverziji Neistinama pokušavaju dati legitimitet istorijskoj inverziji
Danas Sveti prorok Jeremija Danas Sveti prorok Jeremija
Najčitanije
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  11h 46m
  3
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  7h 11m
  1
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  11h 37m
  0
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  12h 29m
  0
 • Prijeti li kamenolom u Kijevu da blokira put ka Hercegovini?
  2h 46m
  0