Vladika Grigorije objasnio šta je važno poštovati tokom velikog Vaskršnjeg posta

28.03.2024. 21:50
4
IZVOR: srpskainfo.com

Vladika Grigorije preko svog Instagram naloga često rješava neke od naših najvećih dilema vezanih za vjeru. Ovaj put se osvrnuo na značenje posta, pogotovo sada kada je u toku Vaskršnji post.

Nije na odmet još jednom da kažem kako je uzdržavanje od mrsne hrane, od jake hrane, taj asketizam ima jako dobru dimenziju. I to već svi znaju. Ali to će biti samo jedna asketska akcija, trening, ukoliko ne bude praćeno duhovnim postom.

A duhovni post jesu djela milosrđa, ljubavi, praštanja, trpljenja, sagledavanja sebe i svijeta oko sebe na bolji način. A to znači sagledavanje svojih grijehova, a ne tuđih, prenosi Stil.

- Zato je tjelesni post neodvojiv od ovih duhovnih elemenata koje sam nabrojao i koje nisam nabrojao. Jako je važno da bi post bio post – on mora da bude i tjelesni i duhovni, i umni istovremeno – rekao je on.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Srboljub 30.03.2024. 10:56
    Što ste zabranili i sakrili stare komentare na članak onog koga je ovaj patriota poslao čehengićki, i još objavljujete članak kao da je novi. Sram vas bilo srpskih korijena jer ste svjesne sluge izdajnicima.
  • Generic placeholder image
    IMEI 29.03.2024. 14:11
    Hršćanstvo je religija koja se temelji na vjeri a ne ova korumpirana organizacija koju vode ljudi u smiješnim haljinama koji glume i pretvaraju se da su Božji agenti na zemlji.
  • Generic placeholder image
    Petar 29.03.2024. 02:00
    @Krle burazeru, vjerniče: spasi ga ti molitvama svojim. Bezbeli misliš da si kadar to učiniti.
  • Generic placeholder image
    Krle 28.03.2024. 22:06
    Pravo kredibilan vladika da govori o duhovnom i tjelesnom postu. Isti sve ono što propovijeda i govori ni sam lično ne upražnjava. Teški materijalista, namjestio se u Germaniji, a vinarija mu i hotel osta u Trebinju. Samo svpojom pojavom i djelovanjem sablazni prave hrišćane i odane vjernike. Neka mu je Bog na pomoći.
Povezane vijesti
Danas Sveti Prokopije Danas Sveti Prokopije
Srpska pravoslavna crkva proslavlja Svetog prepodobnog Sisoja Velikog Srpska pravoslavna crkva proslavlja Svetog prepodobnog Sisoja Velikog
Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO) Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 40m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 39m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 15m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 36m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 19m
    9