Владика Иринеј писао Стејт Департменту о прогону свештеника у Црној Гори

19.06.2020. 08:56
0
ИЗВОР: СРНА

Његово преосвештенство епископ источноамерички Иринеј је у писму амбасадору Сему Браунбеку, који је при Стејт Департменту задужен за вјерске слободе, изразио жаљење и забринутост због континуираног прогона епископа, свештенства, монаштва и вјерног народа Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори.

Владика Иринеј је замолио амбасадора Браунбека да учини све што је у његовој моћи да се заустави кршење основних људских права и вјерских слобода у Црној Гори, а посебно да се престане са прогоном епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, коме је заказно суђење за данас.

- Владика се посебно осврнуо на забрињавајуће извјештаје о бруталном обрачунавању специјалних снага полиције Црне Горе са голоруким и мирољубивим народом - наводи се на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Владика Иринеј наставља интензивне дипломатске напоре ради заштите Српске православне цркве у Црној Гори, додају из Митрополије црногорско-приморске СПЦ са Цетиња.

Коментари 0
Повезане вијести
Владика Иринеј писао Блинкену о атацима Приштине на Србе и СПЦ Владика Иринеј писао Блинкену о атацима Приштине на Србе и СПЦ
Амерички Стејт департмент издао упозорење за грађане који путују у БиХ Амерички Стејт департмент издао упозорење за грађане који путују у БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 48m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 50m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 43m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 48m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 51m
    1