Владика Јоаникије никоме не опрашта пребијање дјеце

21.05.2020. 21:56
0
ИЗВОР: srpskainfo

Немам право никоме да опростим пребијање народа, посебно нећу опростити пребијање дјеце и омладине у Никшићу, Пљевљима, Андријевици.

Ово је рекао епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, гостујући у двадесетој, јубларној, ”Интернет литији”, говорећи о његовом и хапшењу седморице свештеника у Никшићу, оцјењујући такав гест кршењем закона.

- Видјели сте како се власт понашала у посљедњих неклико мјесеци према нашој цркви. Онако, као да је она крива за корона вирус, чак и када га није било у Црној Гори – истакао је Јоаникије, истичући да су инциденте у Никшићу послије хапшења свештенства убрзали убачени провокатори, што је рецепт власти.

– Нисмо кршили нити ћемо кршити правила, али нећемо допустити себи да се у маркетима окупља и кроз њих прође дневно по 10.000 људи, а ми да не можемо одржавати литије. Нисмо кретени да то не видимо. Ако други морају да имају људске и вјерске слободе имаћемо их и ми и изборићемо се за слободу литија – рекао је владика Јоаникије.

Залажу се, каже увијек за дијалог са властима.

– Сви проблеми морају тако да се рјешавају уз међусобно разумијевање, али, за дијалог је потребна добра воља, али ја нисам довољно сигуран да ли те добре воље има. У нашим захтјевима нема ничег специјалног. Само тражимо да будемо равноправни са осталим вјерама у Црној Гори и не можемо допустити било какву дискриминацију у нашој држави према било коме, а посебно према нашој вјери. Скрећемо пажњу нашој власти цијело вријеме, да је ово важно питање за будућност државе, али, власт, показало се, води рачуна само о једном, како да остане да влада, да што више зграби и да нам отме оно што није отето – нагласио је епископ Јоаникије, пишу Новости.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 21m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 32m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 12m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 11m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 47m
    0