Владика Јоаникије поручио да Ђукановић мисли да је држава његов феуд

13.06.2020. 13:12
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић се грубо умијешао у унутрашње ствари Цркве са жељом да измјени њен статус и њено устројство, оцијенио је владика будимљанско-никшићи Јоаникије.

– Оптужује нас да смо страни антидржавни елеменат, да не признајемо државу Црну Гору и њену независност, што није тачно – навео је владика, преноси IN4S.

Када га због његове, како је рекао, антицрквене дјелатности критикују са очигледним доказима да не поштује Устав и аутономију Цркве, он нас онда оптужује да нападамо државу.

– Он мисли да је држава његов феуд којим може господарити како је њему драго. Такво девијантно мишљење је вјероватно посљедица његове тридесетогодишње владавине – закључио је владика Јоаникије.

Сада, како каже, хоће да оснива Цркву, а што се више бави том темом, све више показује незнање.

– Нити је крштен, нити има основних знања о Цркви. Произвео је неравноправност између вјерама. СПЦ трпи тешку дискриминацију у Црној Гори у односу на римокатоличку и исламску. Наша основна вјерска и имовинска права су угрожена, а за посљедицу, будући да смо ми православни већина у овој земљи, имамо нестабилност црногорског друштва. За све то је одговоран понајвише Ђукановић, будући да је сва власт у његовим рукама – рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    7h 36m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 20m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    12h 25m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    12h 29m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    22h 40m
    0