Владимир Билић побједник шаховског турнира "Сретење" на Сокоцу

20.02.2022. 19:15
0
ИЗВОР: Катера

Члан Шаховског клуба "Дрина" из Вишеграда Владимир Билић побједник је овогодишњег Шаховског турнира "Сретење", који је одржан у општини Соколац.

Друго мјесто на турниру освојио је члан ШК "Херцеговац" из Билеће Борис Перишић, док је трећепласирани био Драгослав Ивановић из ШК "Горски" из Рогатице.

Предсједник ШК "Гласинац" из Сокоца, који је организатор "Сретењског турнира", Предраг Батинић рекао је у изјави за Новинску агенцију СРНА да су учесници турнира играли девет кола по швајцарском систему, по коме најбољи играчи играју међусобно, како је и уобичајено за већину турнира.

Слика

Фото: СРНА

Батинић је истакао да је на овогодишњем турниру учествовало 24 играча, међу којима је било неколико фиде мајстора, какав је и сам овогодишњи побједник Владимир Билић.

Он је навео да су у "Гласинцу", организатору овог такмичења, срећни што су успјели по 18. пут да окупе своје пријатеље из свих општина Сарајевско-романијске и горњодринске регије и шире, и што одржавају традицију поводом Дана и славе клуба, преноси СРНА.

Шаховски турнир "Сретење" одржан је данас на Сокоцу поводом Дана и крсне славе Шаховског клуба "Гласинац" - Сретења Господњег.

Коментари 0
Повезане вијести
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Шахисти Србије шампиони Европе Шахисти Србије шампиони Европе
Момир Ашоња побједник шаховског првенства слијепих Момир Ашоња побједник шаховског првенства слијепих
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 50m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 1m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 41m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 40m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 16m
    0