Vladimir Bilić pobjednik šahovskog turnira "Sretenje" na Sokocu

20.02.2022. 19:15
0
IZVOR: Katera

Član Šahovskog kluba "Drina" iz Višegrada Vladimir Bilić pobjednik je ovogodišnjeg Šahovskog turnira "Sretenje", koji je održan u opštini Sokolac.

Drugo mjesto na turniru osvojio je član ŠK "Hercegovac" iz Bileće Boris Perišić, dok je trećeplasirani bio Dragoslav Ivanović iz ŠK "Gorski" iz Rogatice.

Predsjednik ŠK "Glasinac" iz Sokoca, koji je organizator "Sretenjskog turnira", Predrag Batinić rekao je u izjavi za Novinsku agenciju SRNA da su učesnici turnira igrali devet kola po švajcarskom sistemu, po kome najbolji igrači igraju međusobno, kako je i uobičajeno za većinu turnira.

Slika

Foto: SRNA

Batinić je istakao da je na ovogodišnjem turniru učestvovalo 24 igrača, među kojima je bilo nekoliko fide majstora, kakav je i sam ovogodišnji pobjednik Vladimir Bilić.

On je naveo da su u "Glasincu", organizatoru ovog takmičenja, srećni što su uspjeli po 18. put da okupe svoje prijatelje iz svih opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije i šire, i što održavaju tradiciju povodom Dana i slave kluba, prenosi SRNA.

Šahovski turnir "Sretenje" održan je danas na Sokocu povodom Dana i krsne slave Šahovskog kluba "Glasinac" - Sretenja Gospodnjeg.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO) Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO)
Šahisti Srbije šampioni Evrope Šahisti Srbije šampioni Evrope
Momir Ašonja pobjednik šahovskog prvenstva slijepih Momir Ašonja pobjednik šahovskog prvenstva slijepih
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 0m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 56m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 25m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 0m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 53m
    0