Власеница ће бити домаћин првенства у кросу

17.03.2021. 09:00
0
ИЗВОР: Срна

Општина Власеница на јесен биће домаћин појединачног првенства Републике Српске у кросу уколико епидемиолошка ситуација дозволи, најавио је предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић.

Ивичић је, након састанка са начелником општине Власеница Мирославом Краљевићем, предсједником Скупштине општине Гораном Ђурићем и предсједником Атлетског клуба "Власеница" Сретом Крстићем, изјавио да је наишао на добар пријем и разумијевање у овој локалној заједници и да ће општина подржати одржавање такмичења.

- Циљ нам је да атлетика буде заступљена у свим крајевима Републике Српске, од Новог Града, Бањалуке, па све до крајева као што су Власеница и Требиње - изјавио је Ивичић новинарима.

Он је подсјетио да су прошле године одржали сва првенства из такмичарског календара, те изразио наду да ће тако бити и ове године.

- Већ смо одржали екипни крос, надамо се да ће пандемија дозволити да се то све заврши како треба - рекао је Ивичић.

Предсједник Атлетског клуба "Власеница" Срето Крстић изјавио је да је захвалан начелнику општине што се крос након 23 године враћа у Власеницу, за подршку и интересовању за одржавање оваквог вида маниестације у овој локалној заједници.

- Надамо се да ћемо на јесен имати манифестацију која је од изузетне важности за наш крај и Атлетски клуб `Власеница`-рекао је Крстић.

Предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић изјавио је да се Власеница може похвалити што има сјајног спортисту у атлетици Срету Крстића, наглашавајући да ће ова општина наставити да подржава Аткетски клуб.

- Првенство ће бити одржано, највјероватније на релацији `Кула-Зебан`, о чему ћемо се конкретније договорити у наредним данима. Битно је да ће ова манифестација бити одржаана у Власеници - рекао је Ђурић.

Атлетски клуб "Власеница" има талентоване спортисте који су до сада остварили запажене резултате на многобројним такмичењима. Прошле године, упркос пандемији, наступили су на 20 званичних такмичења и освојили 82 медаље, окитили су се и са 16 државних медаља.

Коментари 0
Повезане вијести
Рогатичанка Ђурђина Деспет бронзана у скоку увис Рогатичанка Ђурђина Деспет бронзана у скоку увис
Сара Лучић четврта на Медитерану у скоку увис Сара Лучић четврта на Медитерану у скоку увис
Јунаштво Милића из Горњег Залуковика опјевао велики Његош Јунаштво Милића из Горњег Залуковика опјевао велики Његош
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  6h 11m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  4h 52m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  21h 33m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  20h 28m
  0
 • Рогатица: Подршка произвођачима млијека у проширењу сточног фонда
  22h 12m
  0