Власеница: Тестирано лице негативно на вирус корона

27.04.2020. 13:37
0
ИЗВОР: СРНА

Општински Штаб за ванредне ситуације Власеница саопштио је данас да је шездесетдеветогодишње лице из ове општине, које је у петак, 24. априла, тестирано на Ковид-19, имало негативне резултате, тако да ова општина нема заражених.

Штаб је на овај начин демантовао дезинформације које су се протеклих дана могле чути на подручју општине Власеница и које су узнемириле дио грађана, те је поручио да нема разлога за панику и позвао на одговорност и разумијевање.

Љекар у Дому здравља Власеница Гордана Крстић, која је задужена за праћење ситуације у вези са вирусом корона, новинарима је изјавила да се у петак вече, око 4.00 часа, у Дом здравља јавио пацијент са сумњом на симптоме вируса корона.

- Он је одмах упућен у Општу болницу у Зворник, гдје је тестиран и јутрос су стигли резултати који су негативни. Нема разлога за бригу и панику, све је под контролом, а у Власеници нема лица заражених вирусом корона - истакла је Крстићева.

Општински штаб за ванредне ситуације у саопштењу подсјећа да је неопходно поштовање свих прописаних мјера да би се спријечила појава и ширење вируса корона, првенствено ношење заштитних маски и хигијенских рукавица, поштовање социјалне дистанце и забрана окупљања у већим групама.

Потребно је и да грађани остану смирени и не шире дезинформације у вези са актуелном ситуацијом узрокованом вирусом корона.

Карантин у Дому зравља у Власеници од јуче је празан, након што су стигли негативни резултати тестирања два лица на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 13m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 24m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 4m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 3m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 39m
    0