Власници паса да поштују прописе о чувању кућних љубимаца

03.09.2021. 09:48
0
ИЗВОР: СРНА

Власници паса дужни су да поштују прописе који се односе на начин држања и извођења кућних љубимаца на јавне површине, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а напомињу да је на подручју Српске евидентиран одређен број догађаја у вези са нападима паса на грађане приликом којих је долазило и до настанка озбиљних повреда.

Подсјећају се сви власници паса да су дужни да поштују Закон о заштити и добробити животиња, Правилник о држању и заштити кућних љубимаца и одлуке о начину држања и извођења кућних љубимаца на јавне површине које доносе локалне заједнице.

- Примјетно је да број паса као кућних љубимаца из године у годину биљежи тренд раста, а самим тим се повећава и њихово извођење на јавна мјеста и то врло често опасних животиња без прописаних заштитних средстава /поводника и заштитне корпе на њушци, због чега постоји основана бојазан да може доћи до њиховог напада на грађане - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Српске су напоменули да полицијски службеници предузимају мјере и радње из своје надлежности уколико примјете кршење члана 30. Закона о јавном реду и миру који се односи на држање животиња без надзора, а у случају кршења Закона о заштити и добробити животиња одмах се обавјештава ветеринарски инспектор и комунално-инспекцији органи локалне самоуправе.

Коментари 0
Повезане вијести
МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима
У првој половини године за девет одсто мање кривичних дјела У првој половини године за девет одсто мање кривичних дјела
На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  13h 49m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  10h 40m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  15h 44m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  19h 55m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  14h 31m
  3