Власник фирме из Мостара одвео све своје запослене на љетовање у Турску

08.08.2021. 12:19
1
ИЗВОР: N1 Сарајево

Мостарац Сенад Шантић одвео је све запослене у својој фирми "ZenDev" на годишњи одмор у турску Алању.

Ријеч је о бизнисмену који се из Шведске прије неколико година вратио у БиХ да живи и покренуо своју компанију, а данас има више од 30 запослених, преноси N1 Сарајево.

- Прије неколико дана неко ме питао – зашто? Добро питање, које вас тјера да размишљате стиловима лидерства, о односу послодавац-запослени, о менаџменту, капитализму против социјализма и другим питањима - написао је Шантић на Фејсбуку.

Он и његов колега су увек жељели да поправе квалитет живота у овом дијелу свијета, а када су схватили да већина људи који раде у његовој фирми никада нису летјели авионом, жељели су да ураде нешто посебно за људе који су “урадили све за њих”, наводи N1.

- Ово путовање је било сјајно, сигуран сам да ће повезивање између нас које ће се десити на овом путовању позитивно одразити на нас и наш посао - додао је Шантић.

Закључује да су многи мишљења да један послодавац не би требао да има овакав однос са својим радницима, али поручује:

- Ми смо увијек ствари радили на свој начин.

Сенад Шантић је као четворогодишњак са породицом избјегао у Шведску. Након школовања и завршених студија информатике животни пут га је одвео у САД, гдје је показао интересовање за развој сопственог бизниса.

По повратку у Шведску Сенад Шантић развио је мобилну апликацију за локалне школе. Ипак, жеља за домовином и родним градом, вратила га је у Мостар, гдје је покренуо информатичку консултанску фирму.

- Сви те блиједо погледају кад им кажеш да ћеш тај потез урадити, али видио сам да је огромна потреба за информатиком у Шведској и да би могли направити консултанску фирму, позвао сам колегу Николу којег познајем из дјетињства и предложио сам му да покренемо фирму на начин да он остане у Гетеборгу и проналази клијенте, а ја ћу овдје надгледати, проналазити праве људе - испричао је Сенад Шантић за N1 Сарајево још 2019. године.

Седамдесет одсто клијената им је у Шведској, а а остатак у Швајцарској, Норвешкој и Америци.

Почели су с троје радника, а данас запошљавају више од 30 особа.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mile 08.08.2021. 21:30
    Ma vi ste pravi gospodin , da je vise takvih poslodavaca BiH bi procvjetala ,nagradti radnika i on ce jos bolje da radi.A ne ko ovi nasi damogu uzeli bi ti i ono malo plate sto daju
Повезане вијести
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 51m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 20m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    10h 38m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    5h 34m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    10h 2m
    0