Vlasnik firme iz Mostara odveo sve svoje zaposlene na ljetovanje u Tursku

08.08.2021. 12:19
1
IZVOR: N1 Sarajevo

Mostarac Senad Šantić odveo je sve zaposlene u svojoj firmi "ZenDev" na godišnji odmor u tursku Alanju.

Riječ je o biznismenu koji se iz Švedske prije nekoliko godina vratio u BiH da živi i pokrenuo svoju kompaniju, a danas ima više od 30 zaposlenih, prenosi N1 Sarajevo.

- Prije nekoliko dana neko me pitao – zašto? Dobro pitanje, koje vas tjera da razmišljate stilovima liderstva, o odnosu poslodavac-zaposleni, o menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i drugim pitanjima - napisao je Šantić na Fejsbuku.

On i njegov kolega su uvek željeli da poprave kvalitet života u ovom dijelu svijeta, a kada su shvatili da većina ljudi koji rade u njegovoj firmi nikada nisu letjeli avionom, željeli su da urade nešto posebno za ljude koji su “uradili sve za njih”, navodi N1.

- Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao - dodao je Šantić.

Zaključuje da su mnogi mišljenja da jedan poslodavac ne bi trebao da ima ovakav odnos sa svojim radnicima, ali poručuje:

- Mi smo uvijek stvari radili na svoj način.

Senad Šantić je kao četvorogodišnjak sa porodicom izbjegao u Švedsku. Nakon školovanja i završenih studija informatike životni put ga je odveo u SAD, gdje je pokazao interesovanje za razvoj sopstvenog biznisa.

Po povratku u Švedsku Senad Šantić razvio je mobilnu aplikaciju za lokalne škole. Ipak, želja za domovinom i rodnim gradom, vratila ga je u Mostar, gdje je pokrenuo informatičku konsultansku firmu.

- Svi te blijedo pogledaju kad im kažeš da ćeš taj potez uraditi, ali vidio sam da je ogromna potreba za informatikom u Švedskoj i da bi mogli napraviti konsultansku firmu, pozvao sam kolegu Nikolu kojeg poznajem iz djetinjstva i predložio sam mu da pokrenemo firmu na način da on ostane u Geteborgu i pronalazi klijente, a ja ću ovdje nadgledati, pronalaziti prave ljude - ispričao je Senad Šantić za N1 Sarajevo još 2019. godine.

Sedamdeset odsto klijenata im je u Švedskoj, a a ostatak u Švajcarskoj, Norveškoj i Americi.

Počeli su s troje radnika, a danas zapošljavaju više od 30 osoba.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mile 08.08.2021. 21:30
    Ma vi ste pravi gospodin , da je vise takvih poslodavaca BiH bi procvjetala ,nagradti radnika i on ce jos bolje da radi.A ne ko ovi nasi damogu uzeli bi ti i ono malo plate sto daju
Povezane vijesti
Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 11m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 7m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 36m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 11m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 4m
    0