Вода и канализација за грађане Сокоца јефтинија за 15 до 20 одсто

23.04.2021. 10:11
0
ИЗВОР: СРНА

Соколачко комунално предузеће “Врело Биоштица” ће од 1. маја смањити цијену својих услуга за 15 до 20 одсто, јер су за то коначно створени услови након његове вишегодишње консолидације, најавио је стечајни управник у овом предузећу Радомир Јокић.

- Тачно је да је предузеће у стечају одлучило смањити цијену својих услуга, првенствено воде и канализације за све кориснике – грађане, предузећа и установе и да ће велики терет бити скинут правним и физичким лицима - рекао је Јокић Срни.

Он каже да су се у “Врелу Биоштица” одлучили на овај потез увјерени да неће угрозити водоснабдијевање потрошача на подручју општине Соколац и дјелимично општине Рогатица.

Јокић је нагласио да је ова одлука резултат доброг вишегодишњег рада предузећа, добре организације, повећане наплате услуга, побољшаног одржавања, смањења губитака на мрежи који су били енормни, те смањења нелегалне потрошње која је, нажалост, још евидентна у великом броју на подручју општине Соколац.

 

Према његовим ријечима, томе је свакако допринијела и велика одговорност свих запослених у “Врелу Биоштица”.

Јокић каже да се показало да је стечај облик пословања који може бити рентабилан и бољи од било којег другог пословања, ако у предузећу раде одговорни људи.

Он је навео да је са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, осим о могућности смањења цијене воде и канализације, јуче разговарао и о наставку поступка реорганизације у предузећу “Врело Биоштица” у стечају.

Бјелица је рекао Срни да је обавијештен да је општина Соколац једини партнер у реорганизацији предузећа “Врело Биоштица”, те да је у току откуп овог предузећа.

Он је додао да су повјериоци предузећа “Врело Биоштица” у стечају на суду једногласно донијели одлуку да је општина Соколац једини партнер у реорганизацији овог предузећа.

Бјелица је нагласио да је општина Соколац у посљедњих осам година много уложила у инфраструктуру водовода и канализације, да је локална управа урадила реконструкцију водоводне и канализационе мреже, изградила нове, купила двије пумпе за извориште, те омогућила проширење мреже корисника чиме су се стекли услови за разговор о објективном смањењу цијене воде и канализације.

Према његовим ријечима, одлуку о смањењу цијене воде у овом случају доноси стечајни управник и без сагласности Скупштине општине, оснивача предузећа у стечају.

Бјелица је подсјетио да се општина Соколац припрема за преузимање Водовода након завршетка поступка реорганизације у предузећу.

Коментари 0
Повезане вијести
Како живи просјечна млада породица у Српској Како живи просјечна млада породица у Српској
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 28m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 1m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 27m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 40m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 9m
    3