Вода се повукла са заплављених подручја, најпотребнији исушивачи

10.06.2022. 11:07
0
ИЗВОР: srna.rs

У Приједору и Новом Граду вода се повукла са заплављених подручја и сада су најпотребнији исушивачи, рекао је вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић.

Новитовић је рекао Срни да су припадници Управе цивилне заштите Републике Српске на терену и прате ситуацију.

- Сва материјално-техничка средства која локална заједница требује од Републичке управе, да би убрзали и што прије отклонили штету, биће стављена на располагање - истакао је Новитовић и додао да раде на свим активностима које за циљ имају да ублаже и отклоне посљедице ових поплава.

Он сматра да је дошло до несмотрене изјаве командира Ватрогасно-спасилачке јединице у Приједору којом је довео до узнемиравања јавности, а и до стварања другачије медијске слике, јер се не ради о више од 200 заплављених кућа, с обзиром да се вода већ вратила у корито.

Према његовим ријечима, припадници Цивилне заштите су од јуче на терену, а и у сталном су контакту са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.

- Иако је Вишковић на Јахорини, али интересовање које је показао говори о томе да се о сваком дијелу Републике Српске води брига у оваквим ситуацијама - рекао је Новитовић.

Он истиче да и грађани својим дјеловањем могу знатно допринијети да посљедице поплава буду што мање, а да заједнички и локална заједница, грађани, привредни субјекти и републичке институције морају помоћи у отклањању посљедица и штете настале у оваквим поплавама.

Што се тиче школских објеката, Новитовић подсјећа да је јуче министар просвјете и културе Наталија Тривић дала налог да је то био задњи школски дан за школарце у Новом Граду.

Новитовић каже да ће данас поплављена подручја у Приједору посјетити замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Ненад Ћук, помоћник директора Управе Драган Кос, а од јуче је на терену начелник Подручног одјељења цивилне заштите Миле Међед.

Коментари 0
Повезане вијести
Оборен љетни рекорд у потрошњи струје Оборен љетни рекорд у потрошњи струје
У Гацку косидба завршена, квалитет сијена бољи У Гацку косидба завршена, квалитет сијена бољи
Apple MacBook лаптопи у m:tel понуди Apple MacBook лаптопи у m:tel понуди
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  18h 30m
  4
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  10h 34m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  8h 4m
  0
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  15h 53m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  19h 41m
  0