Вода се повукла са заплављених подручја, најпотребнији исушивачи

10.06.2022. 11:07
0
ИЗВОР: srna.rs

У Приједору и Новом Граду вода се повукла са заплављених подручја и сада су најпотребнији исушивачи, рекао је вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић.

Новитовић је рекао Срни да су припадници Управе цивилне заштите Републике Српске на терену и прате ситуацију.

- Сва материјално-техничка средства која локална заједница требује од Републичке управе, да би убрзали и што прије отклонили штету, биће стављена на располагање - истакао је Новитовић и додао да раде на свим активностима које за циљ имају да ублаже и отклоне посљедице ових поплава.

Он сматра да је дошло до несмотрене изјаве командира Ватрогасно-спасилачке јединице у Приједору којом је довео до узнемиравања јавности, а и до стварања другачије медијске слике, јер се не ради о више од 200 заплављених кућа, с обзиром да се вода већ вратила у корито.

Према његовим ријечима, припадници Цивилне заштите су од јуче на терену, а и у сталном су контакту са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.

- Иако је Вишковић на Јахорини, али интересовање које је показао говори о томе да се о сваком дијелу Републике Српске води брига у оваквим ситуацијама - рекао је Новитовић.

Он истиче да и грађани својим дјеловањем могу знатно допринијети да посљедице поплава буду што мање, а да заједнички и локална заједница, грађани, привредни субјекти и републичке институције морају помоћи у отклањању посљедица и штете настале у оваквим поплавама.

Што се тиче школских објеката, Новитовић подсјећа да је јуче министар просвјете и културе Наталија Тривић дала налог да је то био задњи школски дан за школарце у Новом Граду.

Новитовић каже да ће данас поплављена подручја у Приједору посјетити замјеник директора Републичке управе цивилне заштите Ненад Ћук, помоћник директора Управе Драган Кос, а од јуче је на терену начелник Подручног одјељења цивилне заштите Миле Међед.

Коментари 0
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 34m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 49m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 32m
    0