Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса

22.09.2024. 14:53
0
ИЗВОР: Агенције

ПАСАРС, војно возило које је јуче у тешкој саобраћајној несрећи код Ушћа на путу Краљево-Рашка смрскало путничко возило марке "форд фокус" тежи невјероватних 16 тона.

Како објашњава саговорник Блица упућен у војна возила, то је више од 12 пута већа тежина од аутомобила у ком је погинуло пет особа - отац, његово троје мале дјеце и комшиница која се возила са њима. У колима је била и несрећна мајка малишана, којој се љекари боре за живот.

– ПАСАРС тежи 16 тона, а “форд фокус” 1,3. То је више од 12 пута више. Поређења ради, стандардни аутобус у градском превозу тежи мање од ПАСАРС, између 10 и 12 тона. Људи у “форду” нису имали шансе и право је чудо што је било ко преживио – каже за Блиц извор упућен у војна возила.

Још увијек нису познати детаљи трагедије у којој су живот изгубили Данијел Л, његово троје дјеце и комшиница која је била са њима у аутомобилу. У смрсканом “форду била је и несрећна мајка погинулих малишана, која је провела два сата у смрсканом аутомобилу, али је преживјела.

Возач ПАСАРС имао алкохол у крви

Како је Блиц јуче објавио, возач оклопног возила Војске Србије имао је више од 0,20 примила алкохола у крви. Припадницима Војске Србије није дозвољено да имају алкохол у крви, односно алко-тест не смије да покаже ништа више од нуле.

МУП је синоћ саопштио да је возач војног возила ПАСАРС М.В. (54) ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбедности јавног саобраћаја.

Малишани и отац страдали на лицу мјеста, мајци се боре за живот

У трагичној несрећи живот је изгубило пет особа, међу којима су Данијел Л. из Новог Пазара, његова дјеца. Супруга Данијела Л, Мирјана, једина је преживјела и тренутно јој се боре за живот. Комшиница Дијана је такође погинула на лицу мјеста.

Шта је ПАСАРС?

ПАСАРС је војно возило које се користи у противваздухопловној одбрану Војске Србије. Име овог возила представља скраћеницу за противваздушни артиљеријско-ракетни систем. Главна намјена ПАСАРС возила је заштита јединица Војске Србије од нисколетећих авиона, беспилотних летјелица, крстарећих ракета, али и од циљева на земљи и води.

Прототип возила представљен је јавности 2017. године, док је са серијском производњом започето 2019. године, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Када се у Србији враћа служење војног рока? Када се у Србији враћа служење војног рока?
Европа се диви младој Српкињи – „Звијезда у успону“ Европа се диви младој Српкињи – „Звијезда у успону“
Најчитаније
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    19h 59m
    0
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    2h 29m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    4h 22m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    3h 42m
    0
  • Представа "Мала сирена" сутра отвара 25. "Лут фест "
    22h 11m
    0