Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa

22.09.2024. 14:53
0
IZVOR: Agencije

PASARS, vojno vozilo koje je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ušća na putu Kraljevo-Raška smrskalo putničko vozilo marke "ford fokus" teži nevjerovatnih 16 tona.

Kako objašnjava sagovornik Blica upućen u vojna vozila, to je više od 12 puta veća težina od automobila u kom je poginulo pet osoba - otac, njegovo troje male djece i komšinica koja se vozila sa njima. U kolima je bila i nesrećna majka mališana, kojoj se ljekari bore za život.

– PASARS teži 16 tona, a “ford fokus” 1,3. To je više od 12 puta više. Poređenja radi, standardni autobus u gradskom prevozu teži manje od PASARS, između 10 i 12 tona. Ljudi u “fordu” nisu imali šanse i pravo je čudo što je bilo ko preživio – kaže za Blic izvor upućen u vojna vozila.

Još uvijek nisu poznati detalji tragedije u kojoj su život izgubili Danijel L, njegovo troje djece i komšinica koja je bila sa njima u automobilu. U smrskanom “fordu bila je i nesrećna majka poginulih mališana, koja je provela dva sata u smrskanom automobilu, ali je preživjela.

Vozač PASARS imao alkohol u krvi

Kako je Blic juče objavio, vozač oklopnog vozila Vojske Srbije imao je više od 0,20 primila alkohola u krvi. Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne smije da pokaže ništa više od nule.

MUP je sinoć saopštio da je vozač vojnog vozila PASARS M.V. (54) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Mališani i otac stradali na licu mjesta, majci se bore za život

U tragičnoj nesreći život je izgubilo pet osoba, među kojima su Danijel L. iz Novog Pazara, njegova djeca. Supruga Danijela L, Mirjana, jedina je preživjela i trenutno joj se bore za život. Komšinica Dijana je takođe poginula na licu mjesta.

Šta je PASARS?

PASARS je vojno vozilo koje se koristi u protivvazduhoplovnoj odbranu Vojske Srbije. Ime ovog vozila predstavlja skraćenicu za protivvazdušni artiljerijsko-raketni sistem. Glavna namjena PASARS vozila je zaštita jedinica Vojske Srbije od niskoletećih aviona, bespilotnih letjelica, krstarećih raketa, ali i od ciljeva na zemlji i vodi.

Prototip vozila predstavljen je javnosti 2017. godine, dok je sa serijskom proizvodnjom započeto 2019. godine, piše Blic.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka? Kada se u Srbiji vraća služenje vojnog roka?
Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“ Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“
Najčitanije
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    20h 6m
    0
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    2h 36m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    4h 29m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    3h 49m
    0
  • Predstava "Mala sirena" sutra otvara 25. "Lut fest "
    22h 18m
    0