Војска Републике Српске обиљежава крсну славу Видовдан

28.06.2021. 12:47
0
ИЗВОР: RTRS

Видовдан - крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, биће обиљежен данас у порти манастира Свете Тројице у Сасама код Сребренице, светом архијерејском литургијом и парастосом српским војницима погинулим од Косовског боја до данас.

Обиљежавању ће присуствовати предсједница Републике Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министар Душко Милуновић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и делегација Народне скупштине.

Војска Републике Српске сачувала је у рату територију Српске и заштитила народ, борећи се истовремено против снага муслиманско-хрватске коалиције и НАТО, чија је авијација у неколико наврата напала Републику Српску и линије фронта које су држали Срби.

Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ. Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски Република Српска пук.

Коментари 0
Повезане вијести
Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске
Како је двадесетогодишњакиња постала симбол Гарде Републике Српске Како је двадесетогодишњакиња постала симбол Гарде Републике Српске
Сјећање: Бошко Новаковић, један од најмлађих гардиста који је положио живот за Републику Српску Сјећање: Бошко Новаковић, један од најмлађих гардиста који је положио живот за Републику ...
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 46m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    13h 16m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 57m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 39m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 43m
    0