Возач аутобуса из БиХ шверцовао цигарете, кажњен са 15.000 евра

04.09.2023. 17:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Царински службеници Сектора за мобилне јединице у сарадњи с полицијским службеницима спријечили су покушај кријумчарења 10.000 комада цигарета на граничном прелазу Славонски Брод.

- Проводећи појачане мјере надзора на граничном прелазу Славонски Брод царински службеници с полицијским службеницима издвојили су ради контроле приликом уласка у царинско подручје Уније аутобус БиХ регистарских ознака, у власништву превозника из БиХ, којим је управљао држављанин БиХ, а у својству другог возача налазио се такође држављанин БиХ - саопштила је Царинска управа.

Прегледом наведеног аутобуса уз употребу опреме из програма Hercule III у творничком простору подвозја возила, који није намијењен за превоз путничког пртљага, пронађене су скривене цигарете: 500 кутија (10 000 комада) разних врста цигарета које нису означене духанским маркицама Министарства финансија РХ и које су возачи покушали на скривен начин прокријумчарити у ЕУ.

Због прекршаја описаног и кажњивог чланком 137а. Закона о трошаринама возачима аутобуса издани су прекршајни налози и изречене новчане казне у укупном износу од 15.000 евра. Возачи су одмах извршили уплату 2/3 изречене казне. Наведене незаконито увезене цигарете су одузете, закључује се у извјештају.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО) Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Отпао точак аутобуса и повриједио двије жене Отпао точак аутобуса и повриједио двије жене
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 33m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    5h 28m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 50m
    28
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 50m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 51m
    1