Возачи аутобуса сједају за волане темпираних бомби, угрожени животи ђака

03.09.2019. 10:48
0
ИЗВОР: СРНА

Од 297 прегледаних аутобуса недостаци су утврђени на 79 или 26,6 одсто, током бесплатне контроле техничке исправности и опремљености која је реализована на 35 станица за технички преглед у Републици Српској, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

Највећи број неисправности односио се на кочиони систем код 71 возила, уређаје за освјетљење и свјетлосну сигнализацију код 31, систем за управљање код 10 возила, те елементе вјешања, осовине и точкове код 16 возила, док је на два аутобуса недостајала опрема.

Сви аутобуси на којима су утврђени недостаци током контроле од 19. до 31. августа упућени су на то да их отклоне, а потом понове технички преглед.

Ова акција, чији је циљ повећање безбједности ђака у саобраћају, реализује се пред почетак школске године, а трошкове контроле техничке исправности аутобуса сносиле су станице за технички преглед. Ове године за акцију се пријавило 58 станица за технички преглед аутобуса, као и 58 превозника – власника возила.

Превентивну акцију су, заједно са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, реализовали Министарство унутрашњих послова, Привредна комора Републике Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Власенички ђаци на међународном кампу у Алексинцу Власенички ђаци на међународном кампу у Алексинцу
У јуну и јулу акција уклањања неисправних и нерегистрованих возила са јавних паркиралишта У јуну и јулу акција уклањања неисправних и нерегистрованих возила са јавних паркиралишта
Некада село пуно ученика, а онда утихнуто звоно (ФОТО) Некада село пуно ученика, а онда утихнуто звоно (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 56m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 58m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 51m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 56m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 59m
    1