Возачи опрез, магла и одрони на путевима

08.09.2019. 09:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Проходност путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је задовољавајућа, али се возачима савјетује опрез због учесталих одрона и магле која смањује видљивост у котлинама, уз ријеке, језера и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Кроз кањон Тијесно код Бањалуке и данас је до 11.00 до 11.45 часова због одржавања пењачког фестивала обустављен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека. Током обуставе саобраћај се одвија алтернативним путем Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Због викенда је смањен обим радова на путевима, али остаје обавеза поштивања постављене додатне сигнализације.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен и на магистралним путним правцима Котор Варош-Ободник, Јоховац-Руданка код Добоја, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, те регионалним путевима Лукавица-Пале, Шековићи-Цапарде и Обудовац-Лончари због радова на локалним путевима у општини Доњи Жабар.

У току су радови и на ауто-путевима Градишка-Бањалука и "9. Јануар" од Бањалуке до Добоја због чега је на тим локалитетима на снази измјена саобраћаја.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

У Трну се због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе саобраћај преко надвожњака одвија једном траком, док је теретним возилима забрањен прелазак.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и у Бањалуци због радова и манифестације која ће овог викенда бити одржана у Парку Младен Стојановић.

У ФБиХ и даље су радови актуелни у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила због чега се на том локалитету саобраћај одвија успорено и због повремено појачаног промета возила могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

До обуставе у одвијању саобраћаја долази у ноћним часовима и то пола часа послије поноћи до 1.30, од 2.00 до 3.30 и од 4.00 до 5.30 часова. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови су актуелни и на дионицама ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер и Сарајево запад-Лепеница, као и на магистралним путевима Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, између БиХ и Хрватске.

Из АМС-а возачима савјетују да вожњу прилагоде условима на путу и да избјегавају ризична претицања.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Опасне дионице у Српској на којима вам је "глава у торби" Опасне дионице у Српској на којима вам је "глава у торби"
У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле
Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    10h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 5m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    4h 36m
    0