Возачи опрез, почела је нова школска година!

02.09.2024. 12:35
1
ИЗВОР: katera.news

Поводом почетка нове школске године Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче моторних возила да у близини школа обрате пажњу на пјешаке.

У периоду од 19. 8. до 30. 9.2024. године реализује се републичка акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, а са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају.

- Данас је присуством полицијских службеника у близини школских установа свим учесницима у саобраћају, а посебно дјеци школског узраста који по први пут самостално учествују у саобраћају указано на значај поштовања саобраћајних правила и прописа – поручили су из Полицијске управе Источно Сарајево.

Слика

Из ПУ Источно Сарајево подсјећају да је у току и кампања под називом „Ниједан више“ која се спроводи како би се учесници у саобраћају упозорили на опасности и посљедице непоштовања саобраћајних прописа, са циљем побољшања стања из области безбједности саобраћаја.

- Апелујемо на све возаче да у зонама школа и на трасама кретања дјеце од куће до школе и обрнуто, повећају пажњу, поштују саобраћајне прописе, прилагоде брзину кретања, као и да не паркирају возила у зонама школа и  на мјестима која за то нису прописана. Поштујте саобраћајне прописе и правила, јер одговорним понашањем доприносимо безбједности свих учесника у саобраћају – навели су из ПУ Источно Сарајево.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 02.09.2024. 16:48
    Apel za roditelje,djake i vozače,da budu maksimalno oprezni u Sokocu jer se vrši rekonstrukcija glavne ulice.Stanje je opasno po sve učesnike pogotovu za pjesake.
Повезане вијести
Лице из Сарајева ухапшено због изнуде Лице из Сарајева ухапшено због изнуде
Лицу из Пала упућиване поруке увредљивог садржаја путем телефона и „Фејсбука“ Лицу из Пала упућиване поруке увредљивог садржаја путем телефона и „Фејсбука“
Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сарајево Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сар...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 10m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 52m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 20m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 41m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 50m
    0