Vozači oprez, počela je nova školska godina!

02.09.2024. 12:35
1
IZVOR: katera.news

Povodom početka nove školske godine Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da u blizini škola obrate pažnju na pješake.

U periodu od 19. 8. do 30. 9.2024. godine realizuje se republička akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom početka nove školske godine, a sa ciljem zaštite djece školskog uzrasta u saobraćaju.

- Danas je prisustvom policijskih službenika u blizini školskih ustanova svim učesnicima u saobraćaju, a posebno djeci školskog uzrasta koji po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju ukazano na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i propisa – poručili su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Slika

Iz PU Istočno Sarajevo podsjećaju da je u toku i kampanja pod nazivom „Nijedan više“ koja se sprovodi kako bi se učesnici u saobraćaju upozorili na opasnosti i posljedice nepoštovanja saobraćajnih propisa, sa ciljem poboljšanja stanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

- Apelujemo na sve vozače da u zonama škola i na trasama kretanja djece od kuće do škole i obrnuto, povećaju pažnju, poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu kretanja, kao i da ne parkiraju vozila u zonama škola i  na mjestima koja za to nisu propisana. Poštujte saobraćajne propise i pravila, jer odgovornim ponašanjem doprinosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju – naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 02.09.2024. 16:48
    Apel za roditelje,djake i vozače,da budu maksimalno oprezni u Sokocu jer se vrši rekonstrukcija glavne ulice.Stanje je opasno po sve učesnike pogotovu za pjesake.
Povezane vijesti
Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude
Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“ Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“
Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sarajevo Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sar...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 8m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 50m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 18m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 39m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 48m
    0