Вучић: Црна Гора нам је најближа држава јер Република Српска није држава

11.09.2020. 12:13
0
ИЗВОР: Н1

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да ће се Београд трудити да гради добре односе с Црном Гором и да ће Подгорица у Србији „увек имати пријатеља и отворена врата“.

Вучић је за "РТС" рекао да је „видио да се (победници избора у Црној Гори) нису одлучили“ да за прву инострану посјету изаберу Србиј прије „него неке европске земље“.

- Могу да нас изаберу и као шести, седми или 18. избор, они ће за нас увијек бити најважнији. То је њихов избор, када будемо хтели сретаћемо се. Србима у Црној Гори кажемо да ћемо бити уз њих, а грађанима Србије да не очекују да ће (победници црногорских избора) да раде посао за Србију - указао је Вучић.

Он је пожелио „сретан и успешан рад свакоме ко формира нову владу у Црној Гори, председнику Црне Горе Мили Ђукановићу или неком другом“.

- Желимо да имамо ближе односе, Црна Гора нам је најближа држава, јер Република Српска није држава него ентитет у Босни и Херцеговини. Трудићемо се да имамо добре и уређене односе, боље економске односе, да приближавамо културне везе - обећао је Вучић.

Поводом потписивања коалиционог споразума у Подгорици, о влади три до сада опозиционе црногорске листе, Вучић је казао да „није ни очекивао“ да ће нова влада повући признање Косова или донијети одлуку о изласку из НАТО-а.

- Знао сам да су то празне приче - прокоментарисао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 29m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 31m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 24m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 29m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 32m
    1