Вучић: „Очекујем ескалацију ситуације у Европи и свету“

24.06.2024. 19:45
3
ИЗВОР: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић у обраћању јавности је поручио да очекује ескалацију ситуације у Европи и свијету.

Навео је да “живимо у време највеће геополитичке кризе после Другог светског рата”.

- Очекујем ескалацију ситуације у наредним месецима и да се суочимо са веома тешким последицама, говорим о Европи и свету. Морамо да будемо чврсто опредељени да свој посао урадимо на најбољи могући начин, да сачувамо мир, да обезбедимо економски раст - поручио је Вучић током обраћања јавности из зграде Генералног секретаријата предсједника Републике, преноси РТС.

- Поштовани грађани Србије, поштовани новинари, 29. априла сам се последњи пут на овакав начин обратио и данас желим у уводу свог обраћања да замолим грађане наше земље, јер искључиво ћу говорити о Србији, не помињући политичке партије, њихове интересе или било шта слично. Говорићу о проблемима са којима се суочавамо - рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Рекао је да би волио да сви саслушају то и сагледају шта ће рећи како би се по многим питањима отворила широка расправа и дијалог.

- Да заједно одговоримо оним изазовима које су пред нама и да дођемо до резултата које сви желимо. Живимо у време највеће геополитичке кризе после Другог светског рата и ја желим зарад историје да вам кажем, пошто наравно имам и одређених сазнања више него обични грађани, а неретко се пуздам и у оно што осетим кроз разговоре са највећим светским лидерима - и очекујем ескалацију ситуације у наредним месецима и очекујем да се суочимо са веома тешким последицама, говоримо о Европи и свету - рекао је Вучић.

Нагласио је да “ми морамо да будемо чврсто опредељени да своје задатке и оно што је наш посао изгурамо до краја.

- Да урадимо на најбољи могући начин, да сачувамо мир у нашој земљи, али и да обезбедимо економски раст, да обезбедимо свакако бољи живот грађана Србије - навео је Вучић.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Skijaš 29.06.2024. 13:13
    Kakva budaletina je ovaj picousti pa to je neviđeno.
  • Generic placeholder image
    Заворањ 25.06.2024. 10:20
    Ива особа није у реду само не знам како му помоћи.
  • Generic placeholder image
    na vrh gore romanije prazno bure od rakije, a na njemu sitno piše ... 24.06.2024. 21:42
    "ima saznanja više od običnih građana" -- koji je ovo egoitet, braćno slatka (kako kaže b. ćopić)...
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    10h 20m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    23h 9m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    6h 52m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    11h 50m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    7h 59m
    0