Вучић: Србија шаље Српској респираторе, лијекове и маске

27.03.2020. 19:11
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће Србија помоћи Српској слањем респиратора и заштитне опреме и маски, али и неким општинама у Федерацији БиХ.

– Тражили су 27 врста лијекова, ми можемо да помогнемо са шест приоритетних, главних лијекова који су им од пресудног значаја. Све је бесплатно – рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Палати “Србија”.

Он је навео да је Република Српска тражила и стетоскопе, сталке за инфузију и основна средства за рад у здравству и медицини, те да ће Србија видјети шта ће и по том питању моћи додатно да помогне.

– Помоћи ћемо и Горажду и Дрвару. Горажде је општина у Федерацији БиХ у којој су Бошњаци апсолутна већина. Ми мислимо да ово није вријеме када људи треба да се разликују по вјери и нацији, већ да покажемо да смо у стању да бринемо једни о другима – истакао је Вучић.

Он је посебно нагласио да ће помоћ бити упућена Дрвару зато што су четири српске општине у Федерацији БиХ – Дрвар, Петровац, Грахово и Гламоч препуштене саме себи и немају ниједан респиратор.

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 58m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 0m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 53m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 1m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 58m
    0