Vučić: Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske

27.03.2020. 19:11
0
IZVOR: Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija pomoći Srpskoj slanjem respiratora i zaštitne opreme i maski, ali i nekim opštinama u Federaciji BiH.

– Tražili su 27 vrsta lijekova, mi možemo da pomognemo sa šest prioritetnih, glavnih lijekova koji su im od presudnog značaja. Sve je besplatno – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati “Srbija”.

On je naveo da je Republika Srpska tražila i stetoskope, stalke za infuziju i osnovna sredstva za rad u zdravstvu i medicini, te da će Srbija vidjeti šta će i po tom pitanju moći dodatno da pomogne.

– Pomoći ćemo i Goraždu i Drvaru. Goražde je opština u Federaciji BiH u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina. Mi mislimo da ovo nije vrijeme kada ljudi treba da se razlikuju po vjeri i naciji, već da pokažemo da smo u stanju da brinemo jedni o drugima – istakao je Vučić.

On je posebno naglasio da će pomoć biti upućena Drvaru zato što su četiri srpske opštine u Federaciji BiH – Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč prepuštene same sebi i nemaju nijedan respirator.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    14h 49m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    12h 57m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    10h 33m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    13h 11m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    12h 0m
    0