Вучић: Улазимо у нову еру

03.06.2024. 10:26
0
ИЗВОР: Танјуг

Предсjедник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић оцијенио је, након јучерашњих локалних избора на којима је листа окупљења око СНС остварила убједљиву побједу, да Србија улази у нову еру и нагласио да сада сви имају чист и отворен мандат за реформе и промјене неопходне српском друштву.

- Прва ствар је да сада сви ви овде окупљени имате чист и отворен мандат за све што сте тражили од народа поводом реформи, поводом промена које сте сами најавили и које су неопходне нашем друштву -  рекао је Вучић синоћ у централи СНС, гдје су прослављани изборни резултати коалиције окупљене око Српске напредне странке.

Вучић је нагласио да је сада потребно да се Експо уради на најбољи могући начин.

- То значи не само организационе и структуралне припреме за оно што долази у Београду, већ и у целој Србији, од Сомбора до Кикинде, од Сурдулице, где смо освојили 88 одсто заједно, до Апатина - рекао је Вучић.

У Барајеву смо освојили 70 одсто, у Бачу 59, Бачкој Паланци 66 одсто, казао је он.

- У Бачкој Тополи имамо 37 одсто, а Савез војвођанских Мађара 51 одсто, то је заједно 88 одсто - рекао је Вучић и подсјетио да су у Бачком Петровцу, гдје је већинско словачко становништво, освојили 61,3 одсто гласова.

У Бијелој Цркви освојили су, додаје, 65,26 одсто гласова, и нагласио да је све то у мандатима преко 70 одсто.

- У Беочину имамо 81 одсто гласова, у Врњачкој Бањи 73, Вршцу 68, Горњем Милановцу 50 одсто, Гроцкој 70, Жабљу 82, Бечеју 57 одсто", рекао је Вучић и додао да када је реч о Бечеју не треба заборавити Савез Војвођанских Мађара који је освојио 24 одсто гласова, тако да у Бечеју, како је нагласио, "ми и наша мађарска браћа" имамо 81 одсто – нагласио је.

Према његовим ријечима, у Бољевцу су освојили 75 одсто гласова, а у Босилеграду 95,9 одсто на 100 одсто пребројених.

Вучић је поручио свим представницима Српске напредне странке да пруже руку својим политичким противницима, јер они сада имају веома значајну заступљеност у огромном броју градова и општина.

- Да покажете поштовање према њима. Да три пута у Нишу размислите хоћете ли сами и како ћете да владате пре него што пресечете, зато што очигледно да то није резултат какав је забележен у Београду и Новом Саду. У Новом Саду сте имали буквално све странке и покрете, много новца је уложено против нас и овако застрашујуће убедљиву победу, што није случај у Нишу - рекао је Вучић.

Додао је да је захвалан Нишлијама на побједи, јер је, како је рекао, „извучена у последњи час“.

- Видео сам да смо ми били седам дана до избора на 29 мандата, морали смо то својом активношћу да подигнемо на 31 мандат. Зато је последњи скуп одржан тамо - рекао је Вучић у обраћању у штабу напредњака.

Захвалио се грађанима на подршци и рекао да предстоји много напорног рада и труда.

Нагласио је да је тиме што је молио предсједницу парламента Ану Брнабић да прихвати услове политичких противника, који су тражили да сви избори буду 2. јуна, тиме помогао да се добије још три године, односно како је рекао, 15 година укупно да могу да људима покажу шта је то што су урадили.

- Да направимо тих 1.400 евра просечну плату и 650 евра просечну пензију, да подигнемо земљу и поносимо се њоме, али зато имате времена да прославите вечерас, али не смете да покажете ароганцију и бахатост, ни једног тренутка. Ми смо нашим противницима говорили немојте да идете на нове изборе, али нису хтели да слушају, јер им је било потребно само негативно - рекао је предсједник Србије.

Додао је да је пред Србијом важна агенда раста, оно што се ради са Европом и да је важно да се на њу дода оно што је нама битно, као што је "Single payment area" да људи за дознаке не плаћају порезе и да добијемо тзв. зелене коридоре за наше камионе и фирме.

- Предстоји нам тежак рад, предстоји нам много проблема, као председник могу да кажем да нас очекује ужасно тешко време, за које нисмо ни криви ни заслужни, а тиче се спољнополитичке ситуације и биће само теже. Мораћемо да чувамо нашу земљу, мир и слободу - рекао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
Пред “орловима” меч истине на ЕП против Данске: Само побједа Србију спасава Пред “орловима” меч истине на ЕП против Данске: Само побједа Србију спасава
Најчитаније
  • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
    16h 35m
    7
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    6h 30m
    0
  • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
    13h 59m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
    12h 0m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    5h 13m
    0