Вујичић: Новчана накнада за лица која остану без посла

30.03.2020. 18:42
0
ИЗВОР: Srna

На евиденцију Завода за запошљавање Републике Српске у овој години закључно са мартом пријавило се око 400 лица која су остала без посла, а у наредном периоду очекује се пораст новопријављених који ће сви добити новчану накнаду, рекао је Срни директор Завода Мирослав Вујичић.

Вујичић је рекао да очекује пораст новопријављених нарочито из сектора угоститељства и трговине, јер су они први погођени кризом изазваном појавом вируса корона.

-Завод за запошљавање има довољно средства да обезбиједи новчану накнаду за осигурање од незапослености. Сва лица која остану без посла имаће новчану накнаду, у зависности од плата које су примали, од 416 КМ до 800 КМ- истакао је Вујичић.

Он је додао да Завод све пријаве радника који су остали без посла прима електронски.

Вујичић је навео да је Завод свим здравственим установама послао податке о броју здравствених радника на евиденцији Завода, јер су интересовање исказале поједине локалне заједнице и болнице.

Када је ријеч о пројектима запошљавања које реализује Завод, Вујичић је подсјетио да су у овој години за њих планирали да издвоје 11 милиона КМ, али ће због новонастале ситуације у консултацији са Владом Републике Српске видјети шта ће са тим средствима.

-Ако нам значајније не скочи новчана накнада за новопријављена лица на евиденцију незапослених, вјероватно ћемо реализовати одређене пројекте- рекао је Вујичић и додао да је сада приоритет да обезбиједе новчану накнаду за сва лица која остану без посла.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 30m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 26m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 30m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 23m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 14m
    0