Vujičić: Novčana naknada za lica koja ostanu bez posla

30.03.2020. 18:42
0
IZVOR: Srna

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u ovoj godini zaključno sa martom prijavilo se oko 400 lica koja su ostala bez posla, a u narednom periodu očekuje se porast novoprijavljenih koji će svi dobiti novčanu naknadu, rekao je Srni direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić je rekao da očekuje porast novoprijavljenih naročito iz sektora ugostiteljstva i trgovine, jer su oni prvi pogođeni krizom izazvanom pojavom virusa korona.

-Zavod za zapošljavanje ima dovoljno sredstva da obezbijedi novčanu naknadu za osiguranje od nezaposlenosti. Sva lica koja ostanu bez posla imaće novčanu naknadu, u zavisnosti od plata koje su primali, od 416 KM do 800 KM- istakao je Vujičić.

On je dodao da Zavod sve prijave radnika koji su ostali bez posla prima elektronski.

Vujičić je naveo da je Zavod svim zdravstvenim ustanovama poslao podatke o broju zdravstvenih radnika na evidenciji Zavoda, jer su interesovanje iskazale pojedine lokalne zajednice i bolnice.

Kada je riječ o projektima zapošljavanja koje realizuje Zavod, Vujičić je podsjetio da su u ovoj godini za njih planirali da izdvoje 11 miliona KM, ali će zbog novonastale situacije u konsultaciji sa Vladom Republike Srpske vidjeti šta će sa tim sredstvima.

-Ako nam značajnije ne skoči novčana naknada za novoprijavljena lica na evidenciju nezaposlenih, vjerovatno ćemo realizovati određene projekte- rekao je Vujičić i dodao da je sada prioritet da obezbijede novčanu naknadu za sva lica koja ostanu bez posla.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
Tragedije na radnim mjestima u Srpskoj: Koje su najrizičnije branše Tragedije na radnim mjestima u Srpskoj: Koje su najrizičnije branše
Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    9h 3m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    21h 3m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    22h 37m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    6h 32m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    5h 50m
    0