Вукановић: Бјелица треба да буде искључен из СДС-а

19.12.2021. 19:12
10
ИЗВОР: Катера

Народни посланик Небојша Вукановић сматра да дугогодишњи члан Српске демократске странке (СДС) и актуелни начелник општине Соколац Милован Бјелица треба бити искључен из ове странке, те да је он ближи лидеру СНСД Милораду Додику него иједном другом опозиционару.

Вукановић је истакао да не може да буде неискрен према себи и народу и да трпи "издају у најави", како он каже, те да не укаже на оне "који их буше и компромитују", навео је Вукановић мислећи на опозицију у Републици Српској, првенство Српску демократску странку.

- Тешко је водити борбе на 100 фронтова и указивањем на појединце и девијације у опозицији који нису искрени и склони су калкулисању, стварати погрешан утисак у јавности да сам тобоже конфликтна особа која ни са ким не може сарађује, а истина је да не могу да глумим, да будем неискрен према себи и народу, да трпим издају у најави и јавно не укажем на оне који нас буше и компромитују јер то збуњује народ и прави огромну штету. Није битно колико нас је у строју против режима, важно је да смо искрени, међусобно солидарни и пожртвовани и да нам народ вјерује - написао је Вукановић на свом блогу.

Слика

Фото: А.Голић/РАС Србија

Вукановић сматра да је Милован Бјелица велики проблем опозиције у Републици Српској, те да је много ближи Милораду Додику, лидеру СНСД који чине власт у Српској, него иједном другом члану опозиционих партија.

Све је кренуло након јучерашњих фотографија на Бјелицином "Инстаграм" профилу, на којима се налази у друштву предсједника СНСД-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, режисера Емира Кустурице и уједно Додиковог савјетника у Предсједништву БиХ, руководства ОЦ "Јахорина" и других људи из свијета политике.

Вукановић сматра да опозиција неће никад остварити побједу на изборима док год дио ње буду људи који су блиски властима у Српској.

- Не могу да поднесем овакво лицемјерство и не желим увијек бити "црна овца" и упорно указивати на појединце у опозицији који нас компромитују, подизати тензије у опозицији и задавати главобоље лидерима СДС-а и ПДП-а који и овако имају превише проблема и није лако водити странке у опозицији у тоталитарним системима - каже Вукановић.

Вукановић сматра да појединци не могу сједити "на двије столице", те да се сви морају на вријеме опредијелити.

Он је коментарисао и појављивање првог човјека СПС-а Горана Селака на овим фотографијама, који се такође нашао у друштву високих званица на Јахорини.

- На неким фотографијама, додуше не са Додиком и Вишковићем био је Горан Селак, што никако није добро за његову политичку каријеру ако мисли наступити мимо Додика наредне године, наставити са курсом са Посебне сједнице када није са ДНС-ом гласао за Додиков „вето“ и био кључан да не добије двотрећинску подршку - написао је Вукановић.

Актуелни начелник општине Соколац и један од оснивача СДС Милован Бјелица одговорио је Вукановићу писмом, које су пренијели бројни медији у Српској, да не види ништа лоше у свом јучерашњем дружењу са представницима актуелне власти у Српској.

Бјелица је навео да је његов задатак, као начелника општине, да се бори за интересе својих суграђана, те да ти интереси нису оствариви без сарадње са на свим нивоима власти у Српској.

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Zeljko 21.12.2021. 19:20
    Vukanovicu ne valjaju ni Emir Kustururica ni vladika Grigorije ni Vucic ni Cicko Bjelica. Samo on valja i mozda Bakir i Komsic , Senad Hadzifejzovic. Najbolje da se on uclani u SDA i problem rjesen.
  • Generic placeholder image
    The wind of change 20.12.2021. 10:36
    Cicko Bjelica kada je objavio svoju sliku u dresu FK Partizan odmah je u narodu prokomentarisano da je rijec o " najvecem grobaru Sokoca", sto sve govori... ljudima kao sto je on je odavno bilo mjesto iza resetaka! Osvjedoceni kriminalac, prevrtljivac i poltron, ljudsko i moralno dno dna!
  • Generic placeholder image
    Анонимно 20.12.2021. 09:21
    Додик држи Цицка у резерви, то је ваљда јасно. Цицко би још осамнаесте постао отворени папак, али је Додику за већину био довољан добојски СДС. Да је зафалило и Цицко би се отворено папанисаи још 2018. Ако Додику зафали мандата и гласова Цицко је први у реду да му "помогне".
  • Generic placeholder image
    Marko 20.12.2021. 08:57
    Od Sokoca pa do Splita Bjelica se Cicko pita. Najbolji načelnik u regiji ali i šire.
  • Generic placeholder image
    Цицко... 20.12.2021. 05:40
    ... под псеудонимом Реља.
  • Generic placeholder image
    A 19.12.2021. 23:31
    Bolje sa Dodikom nego sa Bakirom I slicni!
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 19.12.2021. 21:36
    To je jedan igrac koji zna igru,on je i dao većinu u gradu,bolji je sa Dodikom nego čitava vladajuća koalicija zajedno sa Legendom, Borovinom i Srnom.Trebao si mu Cile tražiti da se presvuce tranzit da ne bude kao kaldrma.
  • Generic placeholder image
    Реља 19.12.2021. 21:35
    Не би да дисквалификујем било кога, прво што се неможе доћи до квалитетне расправе, кристалисања поступка једног и другог, али, по мом, Цицко нема утицај на нивоу Републике, дакле ни неке посебне одговорности.
    Да ли треба заратити између себе; да окрећемо леђа један од другога, да не идемо на славе један другом зато што је један у овој а други у оној странци.
    То управо ради Вукановић. Зар треба да нам СДА, Мијатовић, Магазиновић, Никшић буду ближи од неких локалних Срба који су можда и погријешили. Да СДС има неког бољег они би га и поставили, али то је њихова процјена.
    С ким је Вукановић добар сем са овима из федерације?
    Вукановић да нема с ким да се свађа он би се посвађао сам са собом.
  • Generic placeholder image
    Miodrag 19.12.2021. 20:47
    Trebalo ga je davno iskljuciti iz SDS. Zbog njega i ovakvih poltrona dodik i opstaje na vlasti.
  • Generic placeholder image
    The righteous one 19.12.2021. 20:00
    Cicko Bjelica, stara poltronska bitanga i prevrtljivac, uvijek sjedio na dvije stolice... zbog lizanja sa Dodikom je i ostao na vlasti u Sokocu... teska izdajica!!!
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 45m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 59m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 59m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 49m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 4m
    0