Вукановић: „Напад једне пијанице на мене покушавају да представе као чин демобилисаних бораца“

08.11.2022. 19:27
4
ИЗВОР: banjaluka.net

Митровдан је хајдучки растанак, али прије свега велики дан у нашој националној историји, када се сјећамо хероја и витезова који су дали животе за слободу и отаџбину. Двије непријатељске Митровданске офанзиве, када је херојском одбраном, јунаштвом и витештвом одбрањено Невесиње и Херцеговина, ударени темељи Републици Српској, представљају најславније странице наше новије историје, и слава свим херојима који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, објавио је на свом блогу Небојша Вукановић, посланик у Народној скупштини Републике Српске и лидер Листе за правду и ред.

Његов осврт преносимо у цијелости:

– Владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и будимљанско никшићки Методије служили су данас литургију у Саборном храму и помен погинулим борцима Невесињиске бригаде и Војске Републике Српске који су погинули у Митровданским офанзивама и Отаџбинском рату од 1991. до 1995. године, након чега је положено цвијеће на споменик погинулим борцима за слободу на главном градском тргу у Невесињу. Владика Димитрије обратио се након литургије демобилисаним борцима и Невесињцима пригодним ријечима.

У Дому културе „Небојша Глоговац“ одржана је Свечана академија, на којој су говорили официри, учесници Митровданске битке, те представници локалних и републичких власти.

Након Академије прошетао сам са саборцима Тргом и главном улицом, а пред полазак кући догодио се мању инцидент, када ме је напала и покушала ударити једна пијана особа, активиста владајућег СНСД-а. Ради се о извјесном Милији Унковићу, кога сам први пут видио у животу, некада одборник ПДП-а у Скупштини општине који је прешао у СДС, док су били власт, а потом у СНСД.

Без икаквог повода, док сам шетао са пријатељима, видно пијан почео је да псује, вријеђа и добацује из кафане, тврдећи да сам издајник, лажов и продана душа, а онда покушао да ме удари и гађа столицом, док га нису савладали и обуздали моји пријатељи.

То је наравно наишло на одобравање и подршку режимских медија, те активиста владајуће коалиције у Невесињу, који напад једне пијанице, која ме је називала издајником и плаћеником, покушавају да представе као напад демобилисаних бораца. Чињеница да су режимски медији објавили вијест о инциденту за мање од пола сата, указује на то да је све можда унапријед режирано и да су челници лоалног СНСД-а подстакли свог истакнутог активисту да ме вријеђа и нападне без повода и разлога.

Већ дуже времена у режимским медијима од плаћеника, аналитичара и удворица може се чути како сам ја психички болесник и неуравнотежена особа која прескаче терапије, а очито да желе да испровоцирају на овакав и сличан начин неку моју реакцију како би ме прогласили лудим. Јасно је да су спремни на све и да не бирају средства како би неутралисали политичке противнике, а питање је каква би хајка била на мене, оптужбе за насиље и хапшења, да је неки мој сарадник напао и ударио на улици посланика владајуће странке – закључио је Вукановић.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Skijaš 09.11.2022. 19:09
    Sve je kako treba, ne bi valjalo da te tapšu po leđima i hvale.
  • Generic placeholder image
    PM 09.11.2022. 13:16
    Smetaš lopovima i ratnim profiterima.
    Pozdrav
  • Generic placeholder image
    Goran 08.11.2022. 22:43
    Previse te ljudi napadaju,uzmi Vukane obezbedjenje
  • Generic placeholder image
    Pale 08.11.2022. 21:40
    Vukane, velika podrska i ne obracaj paznju na te pijane, instruisane, rezimske poltrone. Nisu to demobilisani borci, to su stranacki vojnici. Pravi borci su uz tebe, Jelenu i Republiku Srpsku.
Повезане вијести
Почело обиљежавање 149 година од устанка у Херцеговини Почело обиљежавање 149 година од устанка у Херцеговини
Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 6m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 5m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 41m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 2m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 45m
    9