Vukanović: „Napad jedne pijanice na mene pokušavaju da predstave kao čin demobilisanih boraca“

08.11.2022. 19:27
4
IZVOR: banjaluka.net

Mitrovdan je hajdučki rastanak, ali prije svega veliki dan u našoj nacionalnoj istoriji, kada se sjećamo heroja i vitezova koji su dali živote za slobodu i otadžbinu. Dvije neprijateljske Mitrovdanske ofanzive, kada je herojskom odbranom, junaštvom i viteštvom odbranjeno Nevesinje i Hercegovina, udareni temelji Republici Srpskoj, predstavljaju najslavnije stranice naše novije istorije, i slava svim herojima koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske, objavio je na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i lider Liste za pravdu i red.

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti:

– Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i budimljansko nikšićki Metodije služili su danas liturgiju u Sabornom hramu i pomen poginulim borcima Nevesinjiske brigade i Vojske Republike Srpske koji su poginuli u Mitrovdanskim ofanzivama i Otadžbinskom ratu od 1991. do 1995. godine, nakon čega je položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima za slobodu na glavnom gradskom trgu u Nevesinju. Vladika Dimitrije obratio se nakon liturgije demobilisanim borcima i Nevesinjcima prigodnim riječima.

U Domu kulture „Nebojša Glogovac“ održana je Svečana akademija, na kojoj su govorili oficiri, učesnici Mitrovdanske bitke, te predstavnici lokalnih i republičkih vlasti.

Nakon Akademije prošetao sam sa saborcima Trgom i glavnom ulicom, a pred polazak kući dogodio se manju incident, kada me je napala i pokušala udariti jedna pijana osoba, aktivista vladajućeg SNSD-a. Radi se o izvjesnom Miliji Unkoviću, koga sam prvi put vidio u životu, nekada odbornik PDP-a u Skupštini opštine koji je prešao u SDS, dok su bili vlast, a potom u SNSD.

Bez ikakvog povoda, dok sam šetao sa prijateljima, vidno pijan počeo je da psuje, vrijeđa i dobacuje iz kafane, tvrdeći da sam izdajnik, lažov i prodana duša, a onda pokušao da me udari i gađa stolicom, dok ga nisu savladali i obuzdali moji prijatelji.

To je naravno naišlo na odobravanje i podršku režimskih medija, te aktivista vladajuće koalicije u Nevesinju, koji napad jedne pijanice, koja me je nazivala izdajnikom i plaćenikom, pokušavaju da predstave kao napad demobilisanih boraca. Činjenica da su režimski mediji objavili vijest o incidentu za manje od pola sata, ukazuje na to da je sve možda unaprijed režirano i da su čelnici loalnog SNSD-a podstakli svog istaknutog aktivistu da me vrijeđa i napadne bez povoda i razloga.

Već duže vremena u režimskim medijima od plaćenika, analitičara i udvorica može se čuti kako sam ja psihički bolesnik i neuravnotežena osoba koja preskače terapije, a očito da žele da isprovociraju na ovakav i sličan način neku moju reakciju kako bi me proglasili ludim. Jasno je da su spremni na sve i da ne biraju sredstva kako bi neutralisali političke protivnike, a pitanje je kakva bi hajka bila na mene, optužbe za nasilje i hapšenja, da je neki moj saradnik napao i udario na ulici poslanika vladajuće stranke – zaključio je Vukanović.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Skijaš 09.11.2022. 19:09
    Sve je kako treba, ne bi valjalo da te tapšu po leđima i hvale.
  • Generic placeholder image
    PM 09.11.2022. 13:16
    Smetaš lopovima i ratnim profiterima.
    Pozdrav
  • Generic placeholder image
    Goran 08.11.2022. 22:43
    Previse te ljudi napadaju,uzmi Vukane obezbedjenje
  • Generic placeholder image
    Pale 08.11.2022. 21:40
    Vukane, velika podrska i ne obracaj paznju na te pijane, instruisane, rezimske poltrone. Nisu to demobilisani borci, to su stranacki vojnici. Pravi borci su uz tebe, Jelenu i Republiku Srpsku.
Povezane vijesti
Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru Mladi Mostarci i Nevesinjci očistili pravoslavna groblja u Mostaru
Knežević: Stajčić na javnu tribinu došao „da aplaudira Eleku“ Knežević: Stajčić na javnu tribinu došao „da aplaudira Eleku“
Elek: Na javnu tribinu Liste „Za pravdu i red“ došao sam sa saradnicima i prijateljima Elek: Na javnu tribinu Liste „Za pravdu i red“ došao sam sa saradnicima i prijateljima
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    57m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    13h 34m
    1
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    23h 8m
    1
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    17h 22m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    22h 26m
    1