Вукановић: Нема те казне која ће ме спријечити да правосуђе доведем у ред

24.05.2021. 17:35
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Полиција ми је данас написала казну од 600 КМ због нарушавања јавног реда и мира, али нема те казне која ме може спријечити у томе да указујем на бахатост носиоца правосудних функција у Требињу, али и цијелој земљи.

Каже ово за Српскаинфо посланик Небојша Вукановић, након пуштања на слободу из Полицијске станице у Требиње, гдје је приведен након што је два пута пријављен за нарушавање јавног реда и мира. Оба пута полицији га је пријавио предсједник Основног суда у том граду Милан Босић.

Вукановић је прво у седам часова ујутро снимао судије и тужиоце испред испред зграде правосудних институција у Требињу када долазе на посао, а неколико сати касније је на Тргу слободе у Требињу снимао предсједнике Окружног и Основног суда у Требињу, Бојана Стевића и Милана Босића како испијају кафу.

Вукановић истиче да је тачно да је галамио, „али само на оне који су каснили на посао“.

– Они који су дошли на вријеме на посао, нисам им ништа рекао, само онима који су каснили. Рекао сам им да су криминалци и прозивао због кашњења. Касније сам затекао Стевића и Босића како пију кафу иако је прошла пауза. Рекао сам им марш на посао, марш. Питао сам шта ради у кафани у радно вријеме  – појашњава Вукановић.

Он каже да су корумпиране судије и тужиоци одговорни за сво „зло које се дешава у граду Требињу и цијелој држави“ и да ће увијек указивати на све њихове пропусте.

Вукановић пита шта носиоци правосудних функција раде у кафани након што им истекне пауза. Он је најавио да ће објавити све пресуде судија за које сматра да су корумпирани, па нека грађани сами просуде.

– Педофил који је снимао секс са малољетницом и малтретирао је добио је смијешних шест мјесеци затвора. Нећу ништа даље да причам. Могу ме кажњавати, али ме неће зауставити да указујем и даље на њихове пропусте у раду – каже Вукановић.

Он додаје да се полиција добро опходила према њему током испитивања у Полицијској станици Требиње и да нема никаквих замјерки на њихово понашање.

Каже да је спреман да одговара за свако дјело које направи, али да та правила требају важити за све, а не само за њега.

– За свако дјело које направим требам да одговарам, али да плаћам монтиране пресуде пресуђеним педофилима и криминалцима, ако је то правда онда свака част. Требињске судије су ми у задњих неколико година узеле скоро 70.000 КМ на те монтиране пресуде. Јасно је да желе да ме униште – поручује Вукановић.

Подсјећамо, хпшење Вукановића изазвало је жестоке реакције опозиције чији су представници затражили да се он одмах пусти на слободу.

Руководство СДС, чији је Вукановић посланик, окупило се одмах испред Полицијске управе у Требињу, захтијевајући његово пуштање. Испред полиције је потом почело и спонтано окупљање грађана, међу којима је био и посланик ПДП Љубиша Крунић, али и одборници са Вукановићеве Листе за правду и ред.

Вукановић је након два и по часа пуштен из полиције, а из СДС су убрзо касније објавили фотографије из Предсједништва те странке уз поруку да “су увијек уз свог народног посланика”.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима
Вукановић пита да ли Српска Законом о непокретној имовини признаје Шмита Вукановић пита да ли Српска Законом о непокретној имовини признаје Шмита
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    23h 42m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    12h 55m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    12h 26m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    12h 49m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    8h 42m
    0