Вукановић писао Вучићу: "Додик намјерава да жртвује народ и Српску"

19.10.2021. 10:43
0
ИЗВОР: srpskainfo

Народни посланик Небојша Вукановић писао је предсједнику Србије Александру Вучићу због тренутне ситуације у којој се налази Република Српска и у том писму, између осталог, навео да Милорад Додик намјерава да жртвује цијели народ и Републику Српску.

Ситуација у Републици Српској убрзано се компликује, постаје веома забрињавајућа и алармантна, као посљедица лоших потеза и деструктивне политике Милорада Додика и његовог СНСД-а. Није ми циљ да неког опањкавам и не пишем Вам због политичке борбе већ због црних облака и опасности која се надвила над Републиком Српском и свима нама, пријетећи да уништи оно што је са муком и уз велике жртве створено – стоји, између осталог, у писму које је Вукановић упутио Вучићу.

Он је навео у писму да нико Српску не може споља да уништи, као што је руше системски изнутра.

– Недавно сте и сами изјавили да је доведен у питање и сам опстанак Републике Српске, а вјерујем да сте свјесни ко је главни кривац, шта је узрок тешке ситуације и безнађа, јер нико споља не може уништи Српску ако нас издајници не уруше систематски изнутра. Ситуација је отишла предалеко јер Додик намјерава да жртвује цијели народ и Републику Српску, ставља све нас на коцку и креће у опасну авантуру повлачења једностраних потеза звану „повратак изворном Дејтону“, са једним циљем – да амнестира себе и своје сараднике процесуирања и одговорности за криминал и злочине почињене над сопственим народом – написао је Вукановић.

“Апелујем на Вас због народа, не због неког појединца, странке, политике или организације, да утичете на човјека који је изгубио политички разум и компас”

Даље је упозорио на лоше стање у којем се налази здравство Српске, те подсјетио и на аферу “Ковид уговори”, која је потресла Српску, а у склопу које је осумњичен и приведен и бивши директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић. У писму је Вукановић навео да новац који је Србија упутила Српској као инфраструктурне донације, мистериозно нестаје.

– Српска је до темеља разорена и уништена, демографски, привредно, економски, морално, претворена у заробљену и празну љуштуру у којој ништа не функционише и све је подређено само једном човјеку и једном центру моћи у коме се доносе све одлуке – пише у писму упућеном Вучићу.

Он је даље упозорио на потезе које најављује лидер СНСД Милорад Додик, као што је онај о враћању војске РС.

– Додик, као некад Мартин Шпегељ, јавно пријети да ће ускоро у Српској нашом полицијом и својим присталицама блокирати касарне Трећег Република Српска пука Оружаних снага БиХ, у којима више од 90 одсто војника и официра чине Срби, и тако иницира нове варнице и сукобе међу браћом, као да нам није доста подјела и сукоба. Такође настоји да изради неке нове пасоше и личне карте, изолујући нас тако од остатка свијета, претварајући Републику Српску у нови појас Газе и Јужну Осетију у срцу Европе – наведено је у писму.

Понавља да израдом посебних личних докумената Додик затвара врата грађанима Српске од остатка свијета.

– Вјерујем да ни у Србију нећемо моћи да уђемо преко Дрине са тим новим Додиковим личним картама и црвеним пасошима, које намјерава изгласати у Народној скупштини Српске почетком новембра, а о остатку свијета да не говорим- написао је Вукановић.

Вукановић је упозорио да моћне земље пријете санкцијама због Додикових потеза.

– Апелујем на Вас због народа, не због неког појединца, странке, политике или организације, да утичете на човјека који је изгубио политички разум и компас, да не ставља на коцку цијели српски народ са ове стране Дрине и Републику Српску – пише у Вукановићевом писму које је послао на адресу предсједника Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 51m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 35m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 40m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 44m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 11m
    0