Вукановић: Правите гаражу од 35 милиона КМ, а немате паштету у робним резервама!

20.05.2020. 15:20
0
ИЗВОР: Катера

Небојша Вукановић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске, поручио је да је сулудо правити гаражу за Клинички центар, која кошта 35 милиона КМ, док здравствене установе у Републици Српској немају основна медицинска средстава.

Вукановић је обраћајући се на скупштинском засједању упитао да ли је нормално да Клинички центар, који је дужан милијарду КМ, у вријеме епидемије толики новац троши на гаражу.

- Немате сталак за инфузију, немате стетоскоп, немате паштету у робним резервама, а бацате на гаражу 35 милиона КМ - истакао је Вукановић.

Он је додао да су ванредно стања многи искористили како би се додатно обогатили на рачун народа.

- Немојте суспендовати НСРС да би неконтролисано задуживали Републику Српску, па онда својим фирмама набацивали новац - казао је Вукановић.

Поручио је да нико није дао власти за право да Републику Српску задужује милијарду марка и да ствара пандемијске профитере и десетине милиона марака баца у вјетар. 

- Поднесите рачун како туристичка агенција набавља медицинску опрему. Ко вам је рекао да купујете шатор и како сте га увезли када је Њемачка забранила извоз медицинске опреме - закључио је Вукановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 51m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 9m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 36m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 24m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 45m
    0