Вуковић: Шири се позитивна слика о Источном Сарајеву у свијету

11.02.2020. 09:42
0
ИЗВОР: Srna

Специјални савјетник и подсекретар Уједињених нација Адама Диенг уприличио је пријем и састанак за градоначелнике Источног Сарајева и Сарајева у сједишту Уједињених нација у Њујорку.

Диенг је честитао градоначелницима на успјеху и позитивним ефектима одржаног Ејофа.

-Допринос миру, сарадњи и дијалогу је евидентан и због тога је наше признање оправдано. Градоначелници су урадили велику ствар, Уједињене нације промовишу тај догађај као позитиван примјер. Честитам вам и на награди коју сте добили у Монаку за Дипломатску активност године која потврђује важност догађаја за мир у свијету. За овакве искораке су потребни одлучни и способни људи који разумију потребу за толеранцијом- рекао је Адама Диенг.

Слика

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је задовољство јер је успјешна организација Ејофа препозната у свијету и награђена на прави начин. Вуковић је захвалио Диенгу јер је њему и градоначелнику Сарајева, Абдулаху Скаки, свечаним пријемом исказао велику част и поштовање.

-Посебно је важно да Уједињене нације наш пројекат на најбољи начин промовишу у цијелом свијету, чиме се шири лијепа прича о нама као градовима домаћинима овог великог догађаја. Веома сам задовољан што се име Града Источног Сарајева изговара у позитивном контексту чиме се још једном потврђује да је наша мисија била успјешна, рекао је Вуковић.

Градоначелницима Источног Сарајева Ненаду Вуковићу и Сарајева Абдулаху Скаки уручена су у октобру прошле године у Сарајеву специјална признања Уједињених нација за допринос сарадњи и миру.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Њујорка прогласио 26. фебруар Даном српског насљеђа, одржана свечана церемонија подизања застава Градоначелник Њујорка прогласио 26. фебруар Даном српског насљеђа, одржана свечана церемон...
Затворено сједиште УН у Европи због „безбједносног питања“ Затворено сједиште УН у Европи због „безбједносног питања“
Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    13h 57m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    13h 37m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    17h 0m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    17h 57m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    14h 54m
    0