"За 15 дана биће познато да ли је епидемија под контролом"

19.08.2020. 13:56
1
ИЗВОР: СРНА

Члан Кризног штаба Владе Србије за борбу против пандемије вируса корона епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је да ће за петнаестак дана моћи да се каже да ли је епидемија вируса корона у Србији стављена под контролу.

Што се тиче тренутне епидемиолошке ситуације, Тиодоровић каже да је Србија на путу да потпуно смањи број обољелих и преминулих.

Тиодоровић је навео да се у клиничким центрима и болницама отпушта више пацијената заражених вирусом корона, него што се прима, али да је и даље велики број прегледа у ковид амбулантама.

- Када има доста прегледа и поред тога што је пријем у болинице много мањи него пре петнаестак дана, то говори да се и вирус одржава - рекао је Тиодоровић.

Што се тиче почетка школске године, Тиодоровић каже да је заједнички став Кризног штаба био да је потребно да дјеца пођу да школу, што је засновано на неколико фактора, а први је да је повољнија епидемиолошка ситуација.

- Ако крене неки нови пик, деца не би ишла у школу, већ би настава била организована онлајн - рекао је Тиодоровић за Телевизју "Пинк".

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Гост 19.08.2020. 14:34
  Значи наредне двије седмице су кључне (као и претходних пола године)
Повезане вијести
У случају вируса корона наставник или ученик не могу присуствовати настави У случају вируса корона наставник или ученик не могу присуствовати настави
Вишковић позитиван на вирус корона Вишковић позитиван на вирус корона
Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ Обавезне маске у здравственим и установама социјалне заштите у ФБиХ
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  23h 19m
  4
 • Преминуо Веселин Пукета
  2h 35m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  3h 39m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  18h 54m
  0
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  19h 13m
  1