За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација

11.11.2022. 19:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Хуманитарна организација "Срби за Србе" током седамнаестогодишњег рада прикупила је 10 милиона евра донација и тиме директно помогла више од 3.000 угрожених породица са више од 14.500 дјеце.

- Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или рачунар - саопштено је из ове хуманитарне организације, која је настала као идеја српског народа у дијаспори с циљем заједничког организовања и пружања помоћи угроженим сународницима на Балкану.

Они су подсјетили да су незапамћене поплаве које су се десиле средином маја 2014. године у Србији и Републици Српској мотивисале српску заједницу широм свијета да се прикључи хуманитарним акцијама које су организоване за помоћ настрадалим подручјима.

У саопштењу се истиче да је ова организација препозната као једна од најтранспаретнијих и најсигурнијих за слање новчаних донација, па је за свега три месеца прикупљено више од пола милиона евра донација у акцији "Борба против поплава", а неколико стотина породица добило је неопходну помоћ.

Успостављени начин рада, наводе, мотивисао је велики број људи да се прикључи апелима и да свој допринос - више од 70.000 донатора на годишњем нивоу учествује у њиховим хуманитарним акцијама.

Један од њихових подвига је пројекат "Тројка из блока", који је настао 2012. године с циљем организовања различитих хуманитарних догађаја на којима се прикупљају средства за помоћ породицама које Организација помаже, а до сада је организована више од 1.500 "из блока" догађаја широм свијета.

У фокусу им је, како наводе, увијек био српски народ који живи на подручјима гдје се, осим са егзистенцијалним проблемима, среће и са многим другим потешкоћама.

- Безбрижније детињство обезбеђено је и за 14.500 дечака и девојчица које смо до сада помогли. Хвала свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације `Срби за Србе` који су дали велики допринос у заједничкој борби за боље сутра угрожених вишечланих породица широм Балкана - закључили су ови хуманисти.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" основана је крајем 2005. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Братић уселила у нову кућу Породица Братић уселила у нову кућу
Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша Помоћ неопходна седмочланој породици Зубовић код Котор Вароша
Породица Драгојевић уселила у топли дом (ФОТО) Породица Драгојевић уселила у топли дом (ФОТО)
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  17m
  0
 • Писмено се огласили из ЈЗУ „Србија“ о епидемији
  3h 9m
  3
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  23h 17m
  0
 • Доситеј - просвјетитељ, писац, педагог, полиглота…
  33m
  0
 • Осам шампионских титула џудистима „Фамоса“ на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире
  22h 27m
  0