За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација

11.11.2022. 19:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Хуманитарна организација "Срби за Србе" током седамнаестогодишњег рада прикупила је 10 милиона евра донација и тиме директно помогла више од 3.000 угрожених породица са више од 14.500 дјеце.

- Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или рачунар - саопштено је из ове хуманитарне организације, која је настала као идеја српског народа у дијаспори с циљем заједничког организовања и пружања помоћи угроженим сународницима на Балкану.

Они су подсјетили да су незапамћене поплаве које су се десиле средином маја 2014. године у Србији и Републици Српској мотивисале српску заједницу широм свијета да се прикључи хуманитарним акцијама које су организоване за помоћ настрадалим подручјима.

У саопштењу се истиче да је ова организација препозната као једна од најтранспаретнијих и најсигурнијих за слање новчаних донација, па је за свега три месеца прикупљено више од пола милиона евра донација у акцији "Борба против поплава", а неколико стотина породица добило је неопходну помоћ.

Успостављени начин рада, наводе, мотивисао је велики број људи да се прикључи апелима и да свој допринос - више од 70.000 донатора на годишњем нивоу учествује у њиховим хуманитарним акцијама.

Један од њихових подвига је пројекат "Тројка из блока", који је настао 2012. године с циљем организовања различитих хуманитарних догађаја на којима се прикупљају средства за помоћ породицама које Организација помаже, а до сада је организована више од 1.500 "из блока" догађаја широм свијета.

У фокусу им је, како наводе, увијек био српски народ који живи на подручјима гдје се, осим са егзистенцијалним проблемима, среће и са многим другим потешкоћама.

- Безбрижније детињство обезбеђено је и за 14.500 дечака и девојчица које смо до сада помогли. Хвала свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације `Срби за Србе` који су дали велики допринос у заједничкој борби за боље сутра угрожених вишечланих породица широм Балкана - закључили су ови хуманисти.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" основана је крајем 2005. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом Покренуо бесплатну шлеп службу за лица са инвалидитетом
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 25m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 29m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 27m
    0