Za 17 godina prikupljeno 10 miliona evra donacija

11.11.2022. 19:39
0
IZVOR: srna.rs

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" tokom sedamnaestogodišnjeg rada prikupila je 10 miliona evra donacija i time direktno pomogla više od 3.000 ugroženih porodica sa više od 14.500 djece.

- Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili računar - saopšteno je iz ove humanitarne organizacije, koja je nastala kao ideja srpskog naroda u dijaspori s ciljem zajedničkog organizovanja i pružanja pomoći ugroženim sunarodnicima na Balkanu.

Oni su podsjetili da su nezapamćene poplave koje su se desile sredinom maja 2014. godine u Srbiji i Republici Srpskoj motivisale srpsku zajednicu širom svijeta da se priključi humanitarnim akcijama koje su organizovane za pomoć nastradalim područjima.

U saopštenju se ističe da je ova organizacija prepoznata kao jedna od najtransparetnijih i najsigurnijih za slanje novčanih donacija, pa je za svega tri meseca prikupljeno više od pola miliona evra donacija u akciji "Borba protiv poplava", a nekoliko stotina porodica dobilo je neophodnu pomoć.

Uspostavljeni način rada, navode, motivisao je veliki broj ljudi da se priključi apelima i da svoj doprinos - više od 70.000 donatora na godišnjem nivou učestvuje u njihovim humanitarnim akcijama.

Jedan od njihovih podviga je projekat "Trojka iz bloka", koji je nastao 2012. godine s ciljem organizovanja različitih humanitarnih događaja na kojima se prikupljaju sredstva za pomoć porodicama koje Organizacija pomaže, a do sada je organizovana više od 1.500 "iz bloka" događaja širom svijeta.

U fokusu im je, kako navode, uvijek bio srpski narod koji živi na područjima gdje se, osim sa egzistencijalnim problemima, sreće i sa mnogim drugim poteškoćama.

- Bezbrižnije detinjstvo obezbeđeno je i za 14.500 dečaka i devojčica koje smo do sada pomogli. Hvala svim priložnicima, volonterima, medijima, članovima i prijateljima Humanitarne organizacije `Srbi za Srbe` koji su dali veliki doprinos u zajedničkoj borbi za bolje sutra ugroženih višečlanih porodica širom Balkana - zaključili su ovi humanisti.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" osnovana je krajem 2005. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    8h 16m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 31m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 22m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    13h 49m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 41m
    0