За акцију добровољног даривања крви пријављено око 50 службеника ПУ Источно Сарајево

15.11.2022. 11:22
1
ИЗВОР: katera.news

У акцији добровољног даривања крви данас је око 50 службеника Полицијске управе Источно Сарајево даровало ову, за живот драгоцјену течност.

Акција је организована поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Светог архангела Михаила, а инспектор сектора у ПУ Источно Сарајаво Љубиша Спасојевић рекао је да се запослени у овој управи неколико пута годишње одазивају на овакав вид акција.

Он је навео да ће припадници Полицијске управе Источно Сарајево крв даровати данас и у четвртак, 17. новембра.

- Као припадници МУП-а Српске и на овај начин покушавамо да се приближимо грађанима и са њима изградимо добре односе – рекао је Спасојевић новинарима.

Милојко Јокичевић, припадник Јединице жандармерије Источно Сарајево, изјавио је да је крв даровао 23 пута, те да је то хуман гест којим се може спасити нечији живот.

Слика

Фото: katera.news

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић рекла је да су пипадници МУП-а редовни даваоци крв, те да је данашња акција од великог значаја јер су смањене резерве крви свих крвних група у овој болници.

- Потрошња крви је била већа у претходном периоду, тако да ће у наредна четири дана бити организоване четири акције добровољног давалаштва којима ћемо попунити резерве и помоћи пацијентима који се лијече у овој, али и других медицинским установама – рекла је она, истичући да је највећа потражња за нултом позитивном и негативном групом.

Стојановић Лукић је позвала грађане да учествују у акцијама добровољног даривања крви.

-  Сви заинтересовани грађани крв могу даровати сваки радни дан од 7.00 до 2.00 часа у Служби трансфузије у Болници "Србија" –  истакла је Стојановић Лукић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Daki 15.11.2022. 11:59
    U njih je zatrovana i nezdrava svaki dan krkaju jagnjetinu
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 54m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 37m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 29m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 22m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 23m
    0