Za akciju dobrovoljnog darivanja krvi prijavljeno oko 50 službenika PU Istočno Sarajevo

15.11.2022. 11:22
1
IZVOR: katera.news

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas je oko 50 službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo darovalo ovu, za život dragocjenu tečnost.

Akcija je organizovana povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, a inspektor sektora u PU Istočno Sarajavo Ljubiša Spasojević rekao je da se zaposleni u ovoj upravi nekoliko puta godišnje odazivaju na ovakav vid akcija.

On je naveo da će pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo krv darovati danas i u četvrtak, 17. novembra.

- Kao pripadnici MUP-a Srpske i na ovaj način pokušavamo da se približimo građanima i sa njima izgradimo dobre odnose – rekao je Spasojević novinarima.

Milojko Jokičević, pripadnik Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo, izjavio je da je krv darovao 23 puta, te da je to human gest kojim se može spasiti nečiji život.

Slika

Foto: katera.news

Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić rekla je da su pipadnici MUP-a redovni davaoci krv, te da je današnja akcija od velikog značaja jer su smanjene rezerve krvi svih krvnih grupa u ovoj bolnici.

- Potrošnja krvi je bila veća u prethodnom periodu, tako da će u naredna četiri dana biti organizovane četiri akcije dobrovoljnog davalaštva kojima ćemo popuniti rezerve i pomoći pacijentima koji se liječe u ovoj, ali i drugih medicinskim ustanovama – rekla je ona, ističući da je najveća potražnja za nultom pozitivnom i negativnom grupom.

Stojanović Lukić je pozvala građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

-  Svi zainteresovani građani krv mogu darovati svaki radni dan od 7.00 do 2.00 časa u Službi transfuzije u Bolnici "Srbija" –  istakla je Stojanović Lukić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Daki 15.11.2022. 11:59
    U njih je zatrovana i nezdrava svaki dan krkaju jagnjetinu
Povezane vijesti
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    18h 13m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 44m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    14h 0m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    18h 7m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 55m
    2