За акцију добровољног даривања крви се пријавило око 100 грађана

28.12.2022. 12:38
0
ИЗВОР: katera.news

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организовало је акцију добровољног даривања крви, која је уједно и посљедња у овој години.

За акцију се пријавило око 100 грађана, а шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“ Источно Сарајево Јелена Лукић Стојановић рекла је да акција одлично протиче.

- Средином новембра већ смо премашен број прикупљених доза крви у односу на цијелу прошлу годину – истакла је она додајући да се повећао број издатих јединица крви.

- Око 950 доза смо послали у друге трансфузије, у којима се лијече пацијенти са подручја Сарајевско-романијске регије – рекла је Стојановићева.

Стојановићева је истакла да су залихе крви нулта и А негативне групе слабије, те да ће данашњом акцијом бити задовољене потребне количине за предстојеће празнике.

Стојановићева је пожељела срећне предстојеће празнике свим добровољним даваоцима крви, уз жељу да увијек буду они што дају, а никада они што примају крв.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Госпавва Пејић захвалила је градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу што је омогућио да се данашња акција одржи у просторијама Градске управе.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је истакао да је акција добровољног даровања крви једна од најхуманијих акција које невладине организације и грађани Источног Сарајева могу организовати, те да су радници градске управе дали свој допринос у данашњој акцији.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 3m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 2m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 15m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 44m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 17m
    0